Kroppens förfall

Här finns det mycket att nämna. Jag börjar med huden. Hur kan det vara möjligt att jag är så rynkig överallt? Tänker att huden där rynkorna finns tidigare måste ha varit fylld med kött och blod. Så istället för att banta så har jag nu en plan att jag ska fylla ut istället. Man har ju hört talas om ”fillers”, jag är inte bakom på det viset, jag följer nogsamt med i skönhetsbranschen.

Fötterna. Gick till Gå och Löp-kliniken för att införskaffa nya skor. Kastade längtansfyllda blickar mot ett par läckra X Talon 212, aprikos och svart. Eller kanske Terraultra 260, illgröna med ännu illgrönare band. Men när skomänniskan frågade vad jag skulle använda skorna till så fick jag lov att säga ”promenader”. Det blev inget av med dom där fräcka. Nej, fram kom några stabila gråa med ordentliga sulor. Jag köpte dom och när jag skulle gå häromdan och jag hade lagt i mina extrasulor som jag köpte för några år sen, så blev högerfoten så trång, kändes som att det stasade, att jag inte fick blod till tårna. Så idag var det bara att tassa ner igen, där kom vi fram till att dom skulle försöka fila ner extrasulan lite och sen ska skorna ligga i utpressning i natt. Herregud, kan man inte bara köpa sej ett par skor nu heller?

Det verkliga förfallet, eller ska jag säga fallet, är som vanligt att höger axel drar neråt i oroväckande takt. Det innebär att jag under mina vandringar allt som oftast får kränga in vänsterhanden, genom halsduken, tröjan och t-shirten för att hitta fram till bh-bandet som alltid hasat ner till överarmen. Irritersamt var ordet sa Bull.

Och snälla, kom inte och säg att det gör väl ingenting hur man ser ut? Vem bryr sig om några rynkor? Det är väl härligt att man kan visa att man levt! Jojo, kom igen alla hoppfulla och gladatillrops- och alltid yngre människor som tycker så. Kom igen när det blir eran tur.

Den här dan börjar alltså med att jag är missnöjd med mej själv. Fast snart gäller inte det. Snart tycker jag att livet leker och att det är huvudsaken att jag mår bra. Jag längtar till den förändringen, den kan faktiskt inträffa redan i eftermiddag. Jag tror faktiskt att den redan har börjat. Nu när jag tittar ut på solen och tänker på att det är fredag och på att det ska bli varmt till veckan och på allt möjligt.

Och när jag tittar på alla fröpåsar jag köpt blir jag så förväntansfull. Som varje år hoppas och tror jag att nu nu händer det. Jag kommer få pallkragar som fullkomligt svämmar över av allt grönt som mina gröna fingrar lyckats åstadkomma. Guuuuu vad jag längtar!

Härlig fredag på er!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *