Äntligen

…är vi här igen…. På Lantstället i Norrlands södra inland. I byn där himlen är blåare än på andra ställen, solen lyser klarare och luften är ren och lätt att andas.

Jag skulle kunna kopiera texten från ifjol. Samma rutiner följs när vi ska dra ut till landet. Det packas och det packas. Jag tar med allt jag har i klädväg. Varför? Frågan har ställts av både mej och andra otaliga gånger och svaret låter vänta på sig. Det känns bra att ha med sig mycket av allting.

Maten, här tömmer jag i princip både kyl och frys. Varför ska allt ligga i stan och bli gammalt. Nej nu ska andra frysar och kylar fyllas. Och när det blir höst åker jag tillbaka med lika mycket igen. Ibland tänker jag att det kanske är därför jag har så svårt med myrorna. Vi är likisar. Vi gillar att dra och samla och pula in på stället där vi bor.

Apropå myrorna så har jag självklart laddat med Myrr-burkar. Dom tar så lite plats i bilen och det gäller att se till så man plötsligt inte är ”kort på Myrr”.

Och när jag väl är framme springer jag ut och in och bär och bär. Och stoppar in och stoppar in. Och tänder upp och eldar så att det ska spraka så där mysigt. Och det är så roligt att laga mat på den här spisen och jag minns inte var jag ställde nånting i kylskåpet. Som ett äventyr alltihop.

Och ute väntar massor av löv på att jag ska plocka bort dom och lägga dom nere i skogskanten där dom trivs så bra. Och skottkärran är så glad att den äntligen blir använd så den knarrar bara lite när jag kör så gruset sprutar.

Och räfsan är trimmad och klar, märks knappt att den legat av sig under vintern. Den dansar fram på lövad äng och det blir så fint där den går fram. Man ser hur det börjar grönska direkt.

Och nu är det torsdag och det är en helgdag, så då får man göra tidig kväll. Ha det så bra ni med!

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Äntligen”

  1. Härligt. Önskar er en riktigt skön och härlig sommar. Vi kanske ses om jag har vägen förbi. Kram

    1. Ja det vore roligt om du hittade igen mej. Vet du var jag bor?
      Kan inte minnas att du hälsat på tidigare. Ring!
      Och ha en härlig sommar själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *