Det jag är bäst på – hittepå … och då tänker jag inte på rimmet

Fast helt har jag inte gett upp tanken på att ha nån slags Utflyktsverksamhet här på Lantstället. Tänker att det kan va kul för stadsmänniskor att komma ut och besöka ett riktigt lantligt place. Och för att krydda besöket har jag såklart funderat ut flera fyndiga och lustiga och ovanliga sevärdheter.

Gamla gravar är ju intressant för en del. Och det finns ställen där man säger sig ha hittat gamla gravar, det kan t ex stenar som ligger i en runda. Som ni ser på kortet finns det en sån här, alldeles bakom knuten. Faktiskt alldeles intill soptunnan. Ja, det är förstås ingen som har varit där med en brödpensel och grävt fram stenarna, det är jag som lagt dit dom sen jag hade grävt i nån rabatt. Men vem vet, kanske kan jag få nån att tro att här döljer sig något urgammalt.

Min gräsmatta är full med hål, stora och små. Och särskilt ett har jag utsett till att det varit en fångstgrop en gång i tiden. Och det är faktiskt ingen lögn, om man går lite fort kan man absolut fastna där.

Ni får förstås INTE TALA OM FÖR NÅN ATT ALLT ÄR FAKE NEWS!

Sen har jag tänkt mej en promenad runt ägorna. Då plockar vi lite gröna växter och jag berättar vitt och brett att dom är nyttiga för stortånaglar, kvisslor i hyn och kanske hålfötter. En spännande resa i tiden, en resa som lämnar mycket över till den egna fantasin.

Det här med bärplockningen får nog anstå. Dom hinner inte bli såna mängder att det skulle löna sig. Folk kanske känner sig hitlurade och det vill man ju inte.

Men några trevliga timmar som avslutas med lunch, kanske en soppa gjord på en spik. Såklart är den inte gjord på spik, jag bara låssas det för att det ska bli lite spännande.

Ja faktiskt, ju mer jag tänker på det hela så inser jag att det här kan bli sommarens HappeNing….

Och idag är det tisdag… och vilken tisdag sen… strålande sol, härlig ljum vind och jag ska till frissan och få en ny färg på mina strån…. Vilken dag!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *