Turistinformation

I den lilla byn med den blåaste himlen, den gulaste solen och den friskaste luften finns även diverse turistattraktioner. Nu blir det REKLAM. Observera att inlägget är sponsrat av en bybo.

Här finns en Konstpark, för enkelhetens skull har vi döpt den till Badhusparken. Helt logiskt eftersom den ligger omkring ett gammalt badhus och precis intill sjökanten. Där kan man vandra på en gullig liten stig och längs vägen får man tänka, skratta, mysa och diskutera … här finns mängder av installationer eller konstverk om man så vill. Det är underfundiga saker, vackra saker, vitsiga saker och ibland är det sånt som man får tänka på ända tills man kommer hem igen.

Här ser ni ett av mina bidrag i år. Det heter Knytkalas och man kan försöka räkna knutarna. Många blev det….

Och bäst som jag stod där och knöt så kom jag på en ny idé för mitt lilla Upplevelseprojekt. Jag kan ha en kurs som heter ”Knyta Band”. Det kan innebära vad som helst; att deltagarna får knyta en ryamatta, eller träffa nya personer eller varför inte utmana nästa by på att knyta knutar med en decimeters mellanrum och sen får man se ifall man träffas nånstans mitt på landsvägen med sitt långa rep.

För några år sen hade jag en annan idé för att locka turister. Jag klädde ut mej till gumman på Turkisk youghurt-burken. Helt i svart och med lite extra brunkräm (jag veeet att det heter foundation) i ansiktet vandrade jag längs landsvägen och hoppades att någon turist skulle stanna och fråga vad jag gjorde där. Då skulle jag ha sagt att jag gjorde reklam för yoghurten som faktiskt från början tillverkades här. Om nån skulle syna uppgiften och undra var tillverkningen ägde rum så hade jag inget planerat svar på gång. Tänkte att det väl löser sig eftersom. Och det behövde jag faktiskt inte alls fundera på för det var ingen som stannade. Men nog var det en hel del som tänkte sen ”Vad hette den där byn där det gick en svartklädd gammal gumma på vägen? Hon som såg ut som hon på Yoghurt-burken” Och då har man ju kommit långt anser jag. Liksom etsat fast namnet Västerövsjö i minnet.

Nu har jag inte tid med fler funderingar, nu är det verkligen Sommar och Sol!

Publicerat av

4 reaktioner till “Turistinformation”

 1. När jag läser, längtar jag nog till barndomens somrar, de som alltid var soliga, när vi var hela dagar vid sjön och badade, hade matsäck med, men kom hem storhungriga..
  När vi klättrade upp på lagårdstaket och hoppade ner; jag har fortfarande ärr kvar på benet efter sågen som hängde på väggen..
  När det var slåtter och vi fick hjälpa till med räfsningen och sen gå med hästarna ner till sjön, så de fick bada; och vi red barbacka på de stora ardennerna….

  Mina egna barn och barnbarn har inte de minnena, men de har ju sina egna, från sommarhuset i Uppland, och dessutom får de höra om mina, från ”förr i tiden”

  1. Ja det är underbara minnen och nutidens barn har så svårt att sätta
   sig in i våra liv. Dom har undrat om jag lekte mycket med djuren på
   gården. Inte alls, de var inga husdjur och alltså inget att leka med.

   Vi hade en jämthund som skulle vara till jakt. Jag tjatade alltid om att
   jag ville gå på promenad med honom i koppel Pappa sa alltid att det var
   omöjligt, han skulle dra omkull mej direkt. Men en dag ledsnade han på
   tjatet och jag struttade iväg med Zent i ett koppel. Mycket riktigt, det
   gick några minuter, sen var han lös och sprang över sjön till några andra
   hundar. Pappa fick ta mopeden och hämta hunden. Efter det fick jag återgå
   till stenhund….

 2. Du skriver så härligt Barbro. Läser alltid. Dags att samla ihop till en bok? Hoppas vi kan ses i sommar. Är utställningen i Badhusparken redan klar?

  1. Hej… och tack för att du läser!
   Utställningen fylls på så sakteliga. På midsommardagen är det
   officiell invigning men det blir utan fika och sedvanligt glam.
   Men man kan såklart gå när som helst. I år måste det väl bli av
   att du kommer! Ring så jag är hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *