Härligt att se nåt annat …

Nu har jag varit på Semester. Såååå ljuvligt och spännande och roligt. Nästan som när jag åkte med mina kompisar till Stockholm fvb Torremolinos för, törs knappt tänka tanken på hur länge sen det är. Jag hade i alla fall aldrig varit utomlands, knappt åkt tåg till Stockholms Central.

Känslan förra veckan var densamma. Det var så länge sen man såg folk, hörde samtal, kollade vilka kläder dom hade, dom där skorna såg sköna ut… På tåget var allt så uträknat och bra, vi var utspridda i vagnen så tjyvlyssna fick man göra vid av- och påstigning. Och på C i Stockholm rådde en tyst och lugn stämning. Ett stilla ljud när en och annan väska rullades förbi. Folk satt långt ifrån varandra och läste i sin tidning, inga spontana samtal om resmål, avresmål, tidtabeller och väder.

Mitt resmål var Växjö, alltså reste jag nästan en hel dag. Besök hos yngsta dottern med familj. Att träffa dom var förstås alldeles underbart men det var också underbart att kunna strosa på stan, prova kläder (köpte en massa onödiga men väldigt snygga saker), gå och fika och inte vara ängslig att bli smittad. Känner mej säker nu.

Och vädret var så varmt och skönt, inte alls som kallblåsten här hemma. Och allt är så nära; Kalmar, Öland, Karlshamn, Malmö, Västkusten. Allt är inom räckhåll. Så nu, och nu är det ju så dags, funderar jag på varför man inte sökt sig längre söderut. Jag bodde visserligen i Göteborg i unga år men sen har jag varit fastnitad i Jämtland. Inget fel i det, men vädret verkar onekligen alltid vara lite varmare, lite skönare, lite mer växtblomstrande längre söderut.

Och nu är jag hemma igen. Glad och lycklig och mätt på nya intryck. Nu vandrar jag längs lands-vägen igen och kanske möter jag nån byssbo som jag kan snickesnacka lite med. Eller också går jag hem och läser tidningen. Sen tar jag mej en väldigt lätt lunch (måste hålla igen lite) och sen är det kaffe och sen plötsligt när jag tittar på klockan är den 3. Och snart är det dags för middag och disk. På kvällen blir det fotboll och när klockan för länge sen passerat 24 och jag tittat på ännu ett avsnitt på Netflix så somnar jag frampå småtimmarna.

Så går dagarna i stilla lunk. Det är ett härligt liv, om jag försöker bortse från mina tankar att jag borde det ena och det andra…. Jag borde väl egentligen ingenting… det är bara tomma hot. Och jag har inte riktigt kommit igång med några nya djärva planer. Jag har fullt upp med att se över mina prunkande (hihi) rabatter, rycka ett ogräs ifall jag hittar nåt i pallkragen (ganska omöjligt, det är inte mycket som kommit upp) eller dra med disktrasan över allt pollen som ligger som en hinna över bord och stolar.

Och idag är det ju fredag…. Va! Det höll jag på att missa. Mysigt alltså! Trevlig lugn och lättsam och skön helg ni med!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *