Lätt att bli ”lurad”

LURAD 1

Inför sommarsäsongen gick jag igenom mina läppstift. Jag målar läpparna varje dag, ofta och rikligt. Jag har skämt bort dom, läpparna… nu kräver dom hela tiden nåt mjukt och lent och färgglatt för att vara på bra humör.

På sommaren använder jag lite mer soliga och roliga färger, kanske väl mycket åt orange men jag tycker det är snyggt när jag fått lite färg i ansiktet. Vid besiktningen såg det i alla fall ganska knalt ut på sommarfärgsläppstiftsfronten så jag bestämde för att öka på mina möjligheter att bli glad av färg.

På affären fick jag hjälp av en ung och söt kvinna, hon såg ut som 12 år men sminkad och söt och väldigt gullig. Vi kom fram till att jag kanske skulle ha ett stift som inte var så täckande utan mer skulle skydda läpparna fast ändå med lite färg.

Vi valde och vrakade och till sist hittade vi ett. Jag betalade och så fort jag kom hem så provade jag. Direkt upplevde jag en stickande känsla på läpparna, det brände liksom till. Vad är detta? Nästa gång  jag provade var det samma sak. Konstigt… jag överlämnade stiftet till min kära syster, kanske kunde hon ha det? Jag kanske plötsligt var allergisk mot nån ingrediens?

Efter ett par dagar kom stiftet tillbaka. Samma där. Hon kände också en stickande känsla.

Jag bestämde att jag skulle gå tillbaka med läppstiftet. Inte för att jag skulle få pengar tillbaka, det var alldeles för länge sen jag köpt det. Men jag tänkte bara tala om att det var nåt fel så att dom kunde varna andra.

På midsommar berättade jag detta för barnbarnsflickan.  Hennes smala välmanikurerade naglar knappade raskt fram en fråga på Google. Och vips så fick jag veta att det där stiftet hade en substans som skulle ge större läppar??!!!

Så fast jag egentligen är hopplöst Ute är jag tveklöst Inne… jag är en sån som köper skönhets-ideal-framkallande produkter som absolut inte borde finnas. Puh!

Nu skiner solen, fåglarna kvittrar och humlorna surrar… dom senare påminner om mej!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *