Sysslorna läggs på hög …

Vojne vojne… alla barn och alla barnbarn har varit här i olika omgångar, vi har badat och solat och grillat och ätit och druckit och fiskat och rökt fisken och badat igen och haft picnic på stranden… sa jag badat …ja det har varit så fy faderuttan roligt allting.

Så roligt och bekymmerslöst faktiskt att jag glömt en av mina viktigaste sysslor här på Lantstället. Bostadsplanering för några av våra minsta.

Jag har för några dagar slappnat av i min bevakning. Och mina planer på ett nytt bostadsområde blev därmed lagda på is. Inte bra. När jag som vanligt satt på broa och funderade över tingen, vad får jag se om inte en liten härskara av små svarta kryp som verkar ha ett mycket bestämt mål i sikte. En ny bosättning.

Nu hör det till saken att just det här hotellet flyttade jag för några år sedan. Till en skuggig och fin plats i sjumilaskogen, långt från bygdens larm, bilarnas avgaser och hundarnas skall. En plats där de kunde känna sig trygga. Nu undrar man förstås… Vad var det för fel på den? Den kan knappast ha varit för trång.

Tänker att jag kanske inte borde varit så självsvåldig utan kollat var dom ville bo. Men hur gör man detta? Folkomröstningar avseende byggnaders placering verkar vara inne just nu, men jag anser att den i det här fallet är svårgenomförbar eftersom man får utgå från att de flesta inte har tillräcklig datorvana. Nej, här får jag vara den som vet bäst helt enkelt, ska tala till dom och försöka förklara att åtgärden är för deras eget bästa.

Så, sagt och gjort… Skottkärran fram och tre stora lass blev det. Ett fint ställe utanför hagan så att dom ska känna igen sig lite grann. Skuggigt och fint och massor med kompisar som kommer och går.

Och som ni ser blev det inte så fint efter husgrunden… men det ordnar sig. Nya fina ogräs kommer snart att dyka upp och under tiden lägger jag dit lite klipp från gräsmattan så är det ingen som märker något.

Hur vet jag att dom inte kommer dit igen? Svaret är på fyra bokstäver, börjar på M och slutar på R.

Och idag är det söndag och det blåser i träa. Vi ska tjänstgöra på Bygdegården och servera fika. Ska bli roligt!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *