Kanske lägga på en rem?

Nu är det slut på friden. Slut på att ligga och hasa omkring i solstolen. Slut på att gå ner till sjön och bada i tid och otid. Slut på att ligga och läsa i hammocken. Verkligheten gör sig påmind.

Verkligheten i form av Bärgningstid. I skogen vimlar det av bär och i mitt huvud surrar en envis tanke om att det är bäst att plocka i år, man vet aldrig vad som hänt tills nästa möjlighet ges. Så jag har plockat hjortron, bara några liter fast det fanns ooootroligt många fina bär där på myren. Jag behärskade mej och försökte tänka mej insidan i min frys och dess redan nu omfångsrika innehåll, åtminstone när det gäller bär. Och nu är blåbären på gång. Som jag plockar och säger att jag ska äta till filen varje morgon. Det är bara det att jag glömmer ta fram dom på kvällen innan och att äta frusna bär på morgonen är ju inte så himla gott. Men jag tar väl och bärgar några liter där med, påttifall att mina vanor ändras.

Och det är så mycket som ska göras på Lantstället. Det har det varit hela sommaren men nu börjar det bli bråttom ifall det ska bli gjort överhuvudtaget i år. Fast å andra sidan är det bara 24 juli… men just ja, det är ju OS också. Mycket att kolla på.

Understundom känner jag att jag odlar myten om mej själv som en mycket lat och manana-person. Det är helt fel. Idag har jag diskat två koppar och två tallrikar. Så de så…

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *