Teknikens under? Inte jag …

Jag har aldrig utgett mej för att vara särskilt tekniskt bevandrad, något som jag inser mer och fler gånger än jag kan räkna till. Jag klarar hyfsat att hålla mej flytande på sociala medier men om jag börjar undra över hur saker kom dit eller blev till eller skickades eller uteblev, då är jag helt borta. Jag fattar inte t ex hashtag. När använder man det? Varför använder man det? Vad blir resultatet? Ni behöver inte svara, jag har fått det förklarat tusen gånger och fattar ändå inte. Det är lite som offside i fotboll, det har jag också hört förklaringen på men varje gång det händer så utbrister jag ”Men varför blåser domarn nu då?” Åtminstone om det är till mitt lags nackdel. Annars skriker jag mest ”Ut med domarn!” Men nu kom jag helt ifrån ämnet. Min teknik-o-vana var det …

Och när jag tänker efter så är det inte så förvånande. Jag som inte nånsin fattade hur det funkade med ett fax? Visst var det märkligt att min skrivna sida genom att ange ett telefonnummer kunde dyka upp på andra sidan jordklotet. Och, när jag jobbade på Sahlgrenska i min gröna ungdom och vi skulle skicka post till en annan avdelning på storsjukhuset så la vi in papperet i ett rör och slängde in det i väggen. Jo det är sant, in i en trumma. Och det kom alltid fram.

På banken la man internposten i bruna kuvert, ställde dom i en hylla vid väggen, vips kom en vakt-mästare och hämtade påsen för att lämna den till rätt person. Sånt fattar jag, det är mina tag det. Fast nu kanske inte ens det skulle funka. Man läser ju om Postnords fruktlösa försök att få fram försändelser i tid. Men dom är smarta, dom väntar på att utvecklingen ska gå så mycket framåt att vi inte behöver skicka ett enda tunt litet kuvert med posten. Snart är det bara möbler från Ikea och klänningar från Ellos som ska transporteras. Men dom kan i alla fall inte smita ifrån att paketet måste levereras fysiskt nånstans.

Ja herregud, men man får väl leva ändå verkar det som. Man får bara försöka undvika en del frågor, ganska många faktiskt.

Det här blev en svammelsurium-blogg utan vare sig innehåll eller finess. Men sånt ska väl också få finnas antar jag. Vem är 100 %-ig? Jo jag hoppas förstås att fotbolls-damerna ska vara det när dom spelar OS-final om en timme. Fy faderuttan va nervöst… Och då kan jag lova att inte bara ovanstående fraser kommer att användas, beror ju förstås på hur domarna sköter sig….

Måste sluta, kan inte skriva, måste hålla i tummarna ett tag … börjar redan innan påttifall det hjälper.

 

Publicerat av

4 reaktioner till “Teknikens under? Inte jag …”

  1. Hej Eivy…
   Jag har inte varit inne på ett tag så nu är det länge sen man blev besviken
   på fotbollsdamerna. Nu kollar jag bara på regnet som öser ner… herregud
   vad det regnar.
   Snart flyttar jag tillbaka till stan. Din närvaro i Konstparken har lyst
   med sin frånvaro. Varför? Varför?…

 1. Såg ett inslag att du besöker personer som är häktade, eller såg jag fel? Du har så ”många strängar på din lyra” men jag har en fråga, sjunger du på dagarna? Själv har det blivit lite sång under året som gått och det ser inte särskilt ljust inför hösten. Men kanske kan vi ses, jag har i alla fall lärt mig första versen på For once in my life det tog mig några veckor, sen tog orken slut. Fortsatt trevlig sommar

  1. HEJ SOLVEIG!
   Du såg inte fel. Jag jobbar en del för Röda Korset, bl a som häktesbesökare.
   Nej, jag sjunger inte alls egentligen. Häromdan skulle jag försöka hänga med
   på radion men det blev bara krax av alltihop.

   Just nu känner jag mej osäker på om jag ska vara med i kören. Får väl se
   när jag kommer hem till stan om det börjar kittla i stämbanden.

   Ha det bra du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *