Hur är det möjligt?

Här en liten bild på ”min” sjö  häromdan. Nu dröjer det tills jag får se den igen för nu är jag back again. Back in town. Back on track. Ja alla back man kan tänka sej. Nu har jag flyttat hem igen.

Och det är så kaotiskt, svårt, jobbigt, struligt, nytt, främmande, vimsigt, mycket-att-göra-roligt. Ja nu är det minsann drag under galoscherna, mina fotsulor är alldeles heta av allt spring på innegolven, jag är ju van att vandra omkring i sakta mak bland mossor och strån.

Först gällde det att packa upp allt och få in allt i garderober och lådor och i frysen. Jag som inte tyckte jag hade fått tag i nog många bär och nog många svamppåsar. Det visade sig vara mer än nog. Nu får jag inte handla en enda matsak till som ska läggas där. Nu ska jag istället ägna mig åt att äta upp hjortronsylten som är daterad 2015 (fast jag kanske har skrivit fel?? Sååå länge kan den väl inte ha legat där??).

Efter att ha stått tom i fyra månader har lägenheten behäftats med en oändlig massa damm-partiklar. Bara att sätta igång och städa. Och lika bra att putsa fönster på samma gång. Så nu har jag putsat och städat i kök och vardagsrum och idag när det var så regnigt bestämde jag mej för att dra över gästrummet också.

Och bäst som jag stod där så kom jag på att jag kanske skulle byta gardiner. Sagt och gjort, ner till källaren, valde ett par fina blågröna (jag har en del att välja på kan jag säga),  strök och skulle hänga upp. Såklart var det inte samma upphängning. Bort med alla ringar, nu skulle här träs på stången. Och vips när jag är färdig så visar det sig att ena gardinen är alldeles för lång? Hur kan det komma sig? Dom är lika långa, stången sitter där den sitter och ändå…. Jag blir tokig. Och det var inte lite längre heller. Nu har jag nålat upp nästan hela fållen och då ser ju det inte klokt ut heller, Ska jag sy?, men då får jag ju ta bort det ifall gardinerna ska hänga nån annanstans sen. Fy faderuttan, nu blev det plötsligt inte ett dugg kul med städningen.

Jag tror bestämt att jag tycker synd om mej själv en stund, tar en bok och lägger mej raklång i soffan medan jag försöker tänka bort hur det ser ut i rummet intill. Och vem vet, snart kanske det blir Fredagsmys på ett helt nytt sätt. Borta är borta och hemma är hemma. Kanske blir det en helt ny smak på vinglaset i stadsmiljö?

Publicerat av

4 reaktioner till “Hur är det möjligt?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *