Dagarna som går ..

”Så går en dag ifrån vår tid och kommer icke mer”, ur en psalm skriven på 1700-talet av en man som hette Neander…. Nån som hört talas om honom? Den observante kan ha noterat att jag svänger mej med väldigt många diktcitat nu för tiden. Ni tänker kanske att jag blivit en djup och fin och tänkande person. Lugn bara lugn! Det har väl med min ålder att göra, saker dyker upp i minnet och alla är dom från Landet Längesen.

Nu råkar det ju vara så att det inte stämmer längre. Det har hänt mycket sen 1766. Dagarna kommer visst åter. Igen och Igen. Idag är det åter lördag. Och det dröjer minsann inte många stunder förrän dom är här igen, lördagarna. Härligt på så vis att det går fort men ibland tycker jag tiden skenar.

Mamma citerade ofta Sigfrid Siwertz och påstod att han sagt ”Den betryckte är aldrig ensam”. Fast det skulle jag vilja syna, verkar vara precis tvärtom. Men i 65 år har jag trott att hon talade från säker källa. Och vem vet, om jag skulle läsa in hela hans författarskap så kanske jag hittar citatet. 

Annars kan man absolut fråga sig vad jag sysslar med mellan lördagarna. Allt och inget skulle jag vilja säga. Jag springer omkring, plockar, dammar lite, putsar lite, snackar med grannarna och idag var jag på stan. Vojne vojne va mycke folk. Lite annat än att hasa omkring på landsvägen och i bästa fall vinka åt nån man tror sig känna i en bil som man tror sig veta att dom åker i.

Och ute gör hösten sitt intåg. Det innebär tända ljus inne, att det är helt OK att vira in sig i en filt eftersom man garanterat är lite frusen och att man kan se på en serie mitt på ljusa dan. Det är faktiskt väldigt trevligt alltihopa.

Så nu när jag uträttat så många ting som t ex att ha gått på stan…(jodå det räknas för jag bar hem två ljus och då har jag gjort en vettig sak idag)  så kan jag med gott samvete ägna resten av lördagen åt contemplation. Gör det ni också….

Publicerat av

4 reaktioner till “Dagarna som går ..”

 1. Vad härligt du skriver Barbro. Nu har jag läst många inlägg och känner igen mig i många. Ser att du är tillbaka i stan. Då kanske vises nån gång

  1. Tack för att du läser. Ja varför inte…. som vanligt är ju vägen inte lång
   vare sig till dej eller mej…. Plötsligt kanske det händer…

  1. Tack för det… Min mamma läste väldigt mycket, hon älskade Moa Martinsson.
   Och ibland när vi ungar var bråkiga så hotade hon med att hon skulle klippa
   lugg, som Moa Martinsson. Inför detta hot stannade vi direkt till, Moa såg
   ju inte bra ut … lugg! Nu krävs det nog andra tag för att få stopp på rasande
   barn. Tack för att du läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *