Sättare sökes …

Under pandemin har jag fortsatt göra mina besök hos frissan. Om man ska kunna hålla färgen så gäller det att inte slappna av. Det är bara att smeta på nytt så fort det dyker upp nån opassande färgskala nånstans. Det har gått bra men det har också inneburit att jag inte kunnat sitta där och snål-läsa alla spännande tidningar. Gick alltså inte att komma för tidigt och gå lite sent.

Nu är det andra tider. Nu skyller jag på att ”Oj vad det gick fort att gå hit idag, jag är lite tidig”. ”Jag väntar på en buss så jag kanske kan sitta här medan jag väntar”. ”Det är så dåligt väder, kan jag sitta här en stund tills stormen har bedarrat”. Hon tittar lite misstänksamt på mej eftersom hon vet 1) att jag aldrig åker buss ner på stan, 2) att storm har det inte varit tal om på mången god dag och 3) att jag skulle gå för fort nånstans finns inte på kartan.

Men i alla fall så fick jag tag på några blaskor sist. Svensk Damtidning är bäst. Där kan man skumma rubrikerna och om man har bra fart hinner man uppdatera sig på flera veckors intressanta nyheter i ett nafs. Det är sällan man känner behov av att fördjupa sig i reportaget. Nu tror jag att dom misslyckats med rekryteringen av rubriksättare. Jag bara måste kommentera:

”Soldoktorn har lämnat”…. Då undrar man förstås vad? Har han lämnat Lotta, hon som sjunger så bra och är så glad och så kär? Eller har han lämnat den nyinköpta villan? Nej just ja, tänkte jag, han har förstås lämnat sin tjänst i storstan och börjat i Göteborg. Det visade sig att han lämnat ön där han befunnit sig på en inspelning tillsammans med Thomas och Maria…

”Viktorias utseende förbryllar … så har vi aldrig sett henne” Va, har hon gått ner i vikt, har hon släppt ut håret, har hon nya örhängen? Inte då, hon har varit militär en dag och haft på sig den där fläckiga  outfiten som jag inte gillar att ÖB har på sig nånsin. Han ska ha mörkblå uniform punkt slut.

”Chris företag hotas av konkurs”. Stackars prinsessgubben i Florida. Hur många gånger har han inte gått i konkurs? Han köper villa efter villa med det ena priset värre än det andra, och hela tiden är familjens existens hotad. Stackars dom!

Och i dagens ÖP var det faktiskt en ännu värre groda men den har redan kommenterats på FB. ”Fiket på Busstorget – en mötesplats för alla som snart ska försvinna”. Herregud, när jag läser artikeln så berättas om alla sorters människor som sitter där; barn, invandrare, utvandrare, hemvändare, pensionärer och resande i största allmänhet.  Dom får bara inte försvinna allihop.

Nej nu ska jag dra på stan och bläddra lite … inte i tidningar utan i kläder! Ha så kul ni också!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *