Arga STICKARN …

Förutom alla andra konstiga och besynnerliga kännetecken som i takt med stigande ålder utmärker mej i allt högre grad, kan jag nu meddela att jag är folkilsken också.

Jag drar mej inte för att förbanna ett helt land – Norge och norskarna – och enda anledningen till detta är att dom är så bra på skidor… Va! Jag borde ju älska dem för deras nit, idrottsprestationer och glada lynne. Inte då…

Jag blir tokarg när någon pratar skånska på TV. Ett fotbollsreferat med en skåning är helt bortkastat, kunde lika gärna stänga av ljudet. Eller ännu värre, när någon har hittat på ett helt nytt skånskt uttal (kanske tänker jag på en minister) där artikulationen är så tydlig och överdramatiserad att det är omöjligt att inte hänga med. Som om man vore direkt dum i huvet. Jag borde ju vara glad när jag förstår vad hon säger, men inte!

Mina kontakter med olika callcenter är ju vida omvittnade, där drar jag mej minsann inte för att bli riktigt skarp i tonen.  Särskilt när jag märker att dom är extra tydliga och förstående eftersom dom i början minsann fått mej att lämna ut mitt födelseår. Om dom försöker förklara för mycket, för långsamt och för tydligt, då blir jag arg… borde ju göra mej glad istället?

Arga SNickarn…. Bah… han har ju en roll som han ska spela. För övrigt tycker jag inte att han gör den särskilt bra, skulle förvåna mej mycket om han verkligen är genuint förbannad. Jag däremot, är den arga STickarn och det är minsann på blodigt allvar. Jag gör mej inte till ett enda dugg.

Understundom, när jag har tid och inte andra viktiga saker påkallar min uppmärksamhet, roar jag mej med att spela nåt fånigt spel på mobilen. Även där blir jag sur när jag spelar med nån annan helt okänd person och den vinner över mej. Jag svär och gormar över att NN är duktigare än jag på att bilda ord i fem olika omgångar. Och ändå fortsätter jag…Tur att dom inte kan blockera spelare som uppför sig olämpligt, ingen hör eller ser mej.

Häromdan råkade jag ut för nåt hemskt… Plötsligt dök det upp nåt spel på skärmen där man skulle skriva in sitt födelseår och få svar på ”How old is your brain!” Skulle inte tro det!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.