Mitt liv som Handlingens Kvinna

Mitt liv som Handlingens Kvinna:

Först var det halsdukar. Jag har säkert 40 st och det trots att jag rensat ut och gett bort många.

Sen var det mysbyxor. Jag har många par men passformen är verkligen inte den bästa på nåt av dom. Beror förmodligen inte på kvalitén utan på det som stoppas in i dom.

Garn har det varit en längre tid. Jag handlar nystan på nystan. Jag beställer på nät och handlar i butik. Det finns ingen hejd på hur många färger och tjocklekar och ullblandningar jag tydligen tänker använda. Och vanthögen i papplådan bara växer och växer. Jag har en känslomässig koppling till alla som ligger där och vill egentligen inte göra mej av med en enda. Ifall nån frågar och vill titta (kanske är dom spekulanter eller också är dom bara nyfikna)  så bevakar jag noggrant reaktionerna och tänker  ”du ska inte tro att du får nån ifall du inte är riktigt jäkligt förtjust och överväldigad över mitt skapande”. I och med det blir ju som ni förstår dom flesta kvar i lilla låddan.

Nu är det städgrejer. Förra veckan träffade jag några kvinnor som undrade om det verkligen var möjligt att jag inte hade skaffat mej en Swiffer. Skam till sägandes var jag tvungen att humma och brumma fram ett ”inte än”, medan jag raskt kom ihåg reklamen där ett par går omkring med nåt tygstycke på ett litet skaft och vips är hela huset dammfritt. Måste säga att jag inte trott på det där men nu när dom sa att den var så bra så skaffade jag en direkt… och den är faktiskt bra.

Härom dan inhandlade jag en trevlig liten mopp som är försedd med en flaska på skaftet. Från flaskan kan man dutta ut lite vatten som liksom ligger steget före när man går där och torkar. Har inte provat den än men den verkar lovande. Eftersom jag inte är särskilt förtjust i att städa kommer jag att lägga ut jobbet på entreprenad i närområdet. Anbudsförfarandet bedömer jag som relativt snabb-bearbetat och lätträknat, jag frågar bara i den närmaste kretsen. Han kanske tjurar lite men på sikt tror jag att han kommer gilla att gå där och sprutta på lite…

Och i helgen är det Singel-helg på Elgiganten. Jag grubblar ihjäl mej på vad jag skulle kunna behöva ur deras sortiment. Bara för att jag ska få till en diskussion om min singel-lighet. Men det känns svårt, kanske hoppar jag den inhandlingen.

Annars är det bara prima liv. Frånsett att vintern intagit mitt liv, eller kanske ska jag snarare säga Halkan. Nu börjas det, halt och jäkligt var man än tänker sätta fötterna.

Men man får bara härda ut. I dag är det ju fredag och det är ju som bekant en väldigt rolig och solig dag.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *