Snåljåp var ordet, sa Bill

Det stämmer inte… eller rättare sagt … Jag stämmer inte. Jag är hit och dit och upp och ner och, för att göra ett prinsigt citat till mitt, all over the place.

Jag köper gladeligen vad som faller mej in. En onödig sak, en ny blus fast jag har flera likadana, en slipover för det är ju så inne med såna, det smäller bara till och så tänker jag hela tiden ”det är klart jag ska ha det här, det kan jag unna mej”.

Men det som inte stämmer är när det är en rabatt inblandad. Då blir jag som galen och då jagar jag procent och tior och tjugor som en besatt. Nu har jag bläddrat fram och tillbaka i mitt köphäfte som jag köpte av grann-grabben, och kommit på att det inte var till särskilt stor nytta om man ser det rabatt-mässigt. Men jag tänkte att jag sponsrade hans klubb så det var helt OK.

Men så igår när sista bläddret var inne, det är snart slut på november. Då såg jag  ”Äta två för en, eller var det en för två?” så då blev det bråttom. Vi trängde oss in på Arenan bara för att tjäna 85 kronor. Ja det var faktiskt att tränga sig in, hela skidskytte-volontärs-staben äter där.  Check ändå på den!

Black Week eller Friday har ju funnits i många år men jag har aldrig hunnit med att utnyttja nåt. Men igår drog jag ner till skönhetsaffären på stan för att inhandla några julklappar på önskelistorna från flickorna i familjen.

I affären:
– Ja men då tar jag den där. Visst har ni nåt med Black Week också?
– Ja, det är 25 % men då kan du inte köpa den förrän på torsdag?
– På torsdag??? Jaha men då kan du väl lägga undan den åt mej?
– Nej det går inte. Du får komma tillbaka på torsdag
– OK då tar jag nästa sak på listan. Har ni det?
– Absolut och den är det också 25 % på, men det är också på torsdag

Nu började jag bli desperat. Skulle jag verkligen inte kunna få med mej nåt när jag tagit mej ända ner på stan i blixthalkan. Fick syn på min favoritdoft.

– Ja men den då. Är den nedsatt i pris?
– Absolut, men då får du komma tillbaka på lördag.

Nu måste jag gapskratta inför den förvånade kvinnan. Jag sa att det var väldigt många regler för att få handla där. Och jag riktigt såg hur hon tänkte ”Men köp till fullt pris då, din snåljåp”.

Så jag for hem tomhänt och tänker dra mej ner till stan även i morgon. Då kan jag nämligen tjäna minst en hundring… Alltså är jag knäpp och jag stämmer inte alls.

Annars sitter jag bara och väntar ut tiden då jag ska stryka mina julgardiner….. Får inte ske förrän på fredag, några principer har man väl???

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *