Vojne, vojne … mycke nu

Det är mycket nu. Som häromdan till exempel. Tänkte att det var väl rätt många dar kvar så det kändes inte nödvändigt att trilla köttbullarna riktigt än. Beslöt mej för att, i avvaktan på lämpligare datum, kasta upp en stickning. Några timmar innan hade jag bestämt att jag skulle spara med handarbeten tills jag fick bättre tid. Nu blev jag sittande några timmar, eftersom det var ett så roligt mönster och jag inte riktigt kunde sluta.

Igår hade jag ärende ner på stan. Ärendet påkallade minst en timmes väntan. Jag köpte mej en pocketbok (en julig, fjantig, osannolik men gullig historia om en flicka som står i en godisaffär och in kommer en greve…. Jag kanske ska tillägga att den utspelade sig 1870). Satte mej på ett fik och läste bok i över en timme. Toka där!

Medan jag ändå var där köpte jag lite fina choklader och gotter (nytt ord!) Har kommit på att jag inte hinner (hihi) göra en massa julgodis som vi sedan är ”tvungna” att äta upp och som räcker ända in i januari då man har påbörjat marschen mot Beach 2022.

Å sen var jag på lååångt kafferep till söstra mi. Satt där i lugn och ro och tänkte att det är väl tur ändå att man har något att ta sig för, det är inte nödvändigt att koka knäck just idag.

Läste i tidningen om ett trevligt sätt att pynta till jul. Det var skrövliga linnedukar och kantstötta tallrikar och ljusstakar med rinnande ljus. Där är jag hemma, jag har lummer i taket och när jag ska duka fint så åker några grankvistar upp på bordet. Undras om det räcker för att säga att man har julpyntat lantligt?

Och idag är det fredag och då ska man väl förbereda sig inför myset… Måste säga att här märks det tydligt att julen står för dörren??!!… Men kanske i morgon…. Det blir kanske då jag drar igång med allt??? Ha så mysigt ni också, jobba inte ihjäl er!

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *