Nytt år …. nya inlägg … nya påhitt …. men kanske mest som vanligt

 

Ja inte sjutton varade min Jul ända till Påska. Den såg sin sista stund komma redan den 2 januari. Då fick jag plötsligt ”feeling”, vilket i det här fallet betyder att jag kände för att jobba lite. Så vips började det swisha tomtar och änglar och stjärnor och glitter överallt. Lite som på film – en sväng runt i etern och sen vips ner i en låda. Jag försäkrar alltid tomtarna om att jag hoppas vi ska ses igen nästa jul. Känns liksom inte rätt att bara slänga ner dom.

Den andre personen i hushållet såg sig förskräckt omkring från sitt soffhörn och påpekade att ”man kanske inte behövde ta ALLT just idag?” men se där fick han inget gehör. Allt eller inget. Men medan jag hängde upp dom soliga och glada och våriga gardinerna med mönster av Lena Linderholm, så ångrade jag mej lite. Ute föll snödrivor stora som fåglar och vinden ven och det såg verkligen vintrigt ut. Men det är bara att ruska på sej och inta en självsäker min, låssas tro på att det var ett lyckat drag och för sig själv försäkra att ”jag ångrar ingenting”.

Och efter att ha baxat upp lådan med dukar (tung) och lådan med saker samt flera turer till förrådet i ett annat hus är jag säker på att inga röda ting finns kvar. Fönstren gapar förstås tomma, hur kan det komma sig att så många blommor dör under jul? Vi har ju plastgran så den kan väl inte förstöra luften vi andas. Nej, det är nog mer att man har så mycket (pytt!) annat att tänka på så vattningen och skötseln blir åsidosatt.

Nu är jag i alla fall nöjd och belåten. Det är härligt att få in mer ljus och känna att vi går mot ljusare tider. Och i morgon är det helg igen, vojne vojne. Här blir det till att ligga på latsidan ett tag till.

God Dag på er!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *