Lundqvist imponerar

Han är född 1999, men får ändå träna med Jämtland Baskets ligalag. Det handlar förstås om Olle Lundqvist, länets största baskettalang sedan Olle Björklund (född 1986).
Lundqvist – som utsågs till MVP vid sommarens Miki Herkel i Huskvarna – har imponerat så mycket på Torbjörn Gehrke och Zeljko Brlek att han tagit en plats i träningstruppen.
– Olle kommer att ha en plats i vår träningstrupp, bekräftar Gehrke, som också berättar att Lundqvist visat oväntat stora färdigheter.
– Jag visste att han var bra, men hans spelförståelse har överraskat på mig.
Den är något bättre än jag trodde. Fysiskt sett har han svårt att stå emot, men det är naturligt. Men vänta bara till 2015/16, då ska ni få se på andra bullar.
• Här är Bloggens analys om Lundqvist:
Han är precis så lovande som vi berättat om. Han har redan en väldigt utvecklad teknik i dribbling och skott. Olles fundamentala basstyrkor och hans mogna spel är grymt imponerande.
Rent fysiskt har han förstås en lång bit kvar att vandra, men han hänger ändå med bra även här. Ibland gör han också saker som man hajar till inför. Som under onsdagens spelpass där han tog tag i bollen, gick på eget avslut och valde en så kallad ”floater” – ett svårt skott som kräver teknik, tajming och känsliga händer.
Bollen satt klockrent i korgen.
Jo, jo…

Publicerat av

Hans Andersson