Spelarna trivs

En av Bloggens absoluta favoritsysselsättningar är att bege sig till Östersunds Sporthall för att se Jämtlands herr- och damlag träna och matcha. Det är i Sporthallen man ska vara om man gillar basket. Det är där basketfamiljen har sin hemvist/träffpunkt och det är där man kan träffa likasinnade och diskutera Jämtland, övriga Basketligan, NBA, Mathias Eckhoff, landslaget, damettan eller något annat aktuellt ämne.
Bloggens frekventa sporthallsbesök i sommar har varit extra intressanta. Skälet är förstås… just det – Torbjörn Gehrke.
Jämtlands nye headcoach är en av de mest rutinerade och bästa basketledarna i Sverige och att ha honom i Östersund är snudd på overkligt.
Gehrkes enorma driv och engagemang, hans tydlighet och totalfokus på detaljer – men framförallt hans stora kunskap om hur man ska träna basket är i mina ögon bland det roligaste jag upplevt som sportjournalist.
Inte konstigt att varenda spelare som Bloggen pratat med är supernöjd med rekryteringen av Torbjörn Gehrke.
Samuel Mukooza, Stefan Zivkovic, Andreas Karlsson och Mario Pesut – alla uttrycker stor tillfredsställelse över honom och hans ledarskap.
– Han har en otrolig intensitet i träningarna. Det är tufft, men jätteroligt. Man lär sig något nytt varje dag, säger Mukooza.
En solklar markör på om en coach är bra är förmågan att få unga spelare att blomma ut. Det är Torbjörn Gehrke specialist på.
Gehrke har fått mängder av unga spelare att utvecklas på kort tid. Både i Södertälje och Solna.
Det var han som till exempel vågade satsa på den då 18-årige Niklas Larsson i Solna 2011/12. Resultat: Larsson blev Årets Rookie i hela ligan.
I dag är Niklas Larsson i Jämtland och chansen att han ska lyfta ännu en gång borde vara stor.
Bloggen ser även andra spelare som redan verkar ha tagit ett utvecklingskliv i Jämtland. Nämnde Mukooza och Stefan Zivkovic ser riktigt intressanta ut. Zivkovic spelar med energi och tempo och tar för sig på ett sätt som lovar mycket gott.
– Även Mattias Markusson har gått framåt på bara den korta tid han varit här, säger Mikael Bernervall, ledare i Jämtland Basket, där vi sitter på läktaren.

Publicerat av

Hans Andersson