Sundsvall-Östersund

Nya damklubben Östersund Basket spelar sin premiärmatch i morgon lördag. Motståndare är KFUM Sundsvall och matchen spelas också där. Det hela är ett inslag i den Stadskamp som förhoppningsvis ska bli en tradition mellan Jämtland och Sundsvall.
Nästa år är det Östersund som blir arrangör av Stadskampen. Målet då är att det blir ett flertal ungdomsmatcher samt även matcher mellan A-lagen.
Coachduon Dennis Cooper och Kristian Zahr presenterar direkt ett nyförvärv: finländska guarden/small forwarden Arla Koski. Hon har kört i cirka en vecka med sitt nya lag.
– Arla har ett bra klipp i steget. Hon kan skjuta och hittar ytor. Hon kommer att bli ett bra nyförvärv för oss, säger Cooper som haft småförkylningar i truppen och därför inte kan bestämma matchtruppen förrän i kväll. Dessutom har inte nya, amerikanska pg:n Jessica Babe anlänt än.
Hur som helst blir årets Östersund bra mycket annorlunda jämfört med i fjol. Åtta (!) spelare har försvunnit (Elvbo, Gavelin, Woodard, Landsten, Farrell, Sara G Karlsson, samt Hanna och Elin Glantz).
Förstafemman i morgon bör bli denna: Olivia Björk, Arla Koski, Emelie Aronsson, Frida Joelsson och Hanna Nordin.
// Direkt efter matchen reser en del spelare och ledare till Barcelona för ett tränings- och matchläger med Östersunds Basketgym. Upplägget blir ungefär detsamma som i fjol i Slovenien.
– En stor nyhet är att Östersund Basket P98 får möta FC Barcelonas P 99. Matcher droppar fortfarande in. Våra tre lag får minst två matcher var under trippen, inräknat Sundsvall, berättar Dennis, som kommer att vara en av flera ledare för den nära 50 personer stora Östersundstruppen.

Publicerat av

Hans Andersson