Mycket bra av Jämtland U

Jämtland U:s seger mot Sundsvall U (Orongo) i lördagens Stadskamp var en präktig fjäder i hatten för spelarna och nye coachen Zeljko Brlek.
– Orongo var nog inte beredda på att vi skulle spela med så bra fart och med så intensivt försvar. Det här lovar gott inför framtiden. Killarna visade bra moral när vi kunde spela andra halvlek utan Mattias Markusson och Gustav Hansson (som bara spelade 10-12 minuter och sedan klev av i halvtid för att ladda för A-lagets match). Vi red ut en svacka och vann med i stort sett bars unga grabbar, menar Brlek.
Jämtlandscoachen var glad åt mycket. Både vad gäller själva spelet och i de individuella insatserna. Stefan Zivkovic tog stort ansvar och styrde och ställde. Han klev fram och var en av matchvinnarna i slutskedet. Totalt 22 poäng från den viljestarke guarden.
– Han gjorde matchvinnande spel tillsammans med Olle Lundqvist, säger Zeljko, som inte kunde undgå att nämna sin unge talang extra mycket.
– Det var otroligt att se Olle lira mot killar som spelar i division 1 på samma sätt som han agerar mot spelare i hans egen ålder. För mig var han absolut matchens lirare.
Tongivande Insatser även från unga duon Anton Boethius (19 år) och Daniel Johansson (16).
Jämtland hade hela elva poängplockare vilket också var ett plus.

Orongo-Jämtland 73-79
16-20, 16-23, 24-14, 17-22
Jämtland: Stefan Zivkovic 22, Gustav Hansson 12, Olle Lundqvist 12, Anton Boethius 12, Mikael Jönsson 6, Mattias Markusson 4, Adam Eriksson Wall 3, Axel Blomgren 2, Daniel Johansson 2, Gustav Göransson 2, Viktor Kolak 2.

Publicerat av

Hans Andersson