Pesuts ersättare

Arbetet med att identifiera en skadeersättare till Mario Pesut fortsätter. Torbjörn Gehrke har fångat upp ett antal intressanta spelare.
Nu handlar det om tre saker innan en affär kan vara i hamn:
1. Spelaren måste vara någotsånär rätt spelartyp.
2. Spelaren måste vilja komma på kort varsel.
3. Prislappen.
Jämtland Basket jobbar fortfarande för att minska sitt skuldberg och vill inte riskera något ekonomiskt. Det är förstås helt nödvändigt, å ena sidan. Å andra sidan kräver exceptionella situationer exceptionella beslut, exceptionella metoder. Det här är en sån situation.

Ett beslut att INTE ersätts Mario Pesut kommer att få ödesdigra konsekvenser. Både för laget och coacherna (som i så fall blir bestulna på lagets ende riktigt skapande spelare) och för klubben.
I så fall visar JB:s styrelse samtidigt att man inte håller måttet för att delta i Basketligan. Att man inte vill spela enligt de ”regler” som indirekt föreligger i Sveriges högsta basketserie. En slags egen diskvalifikation.
Faktum är att Jämtland Basket, precis som alla övriga tio ligaklubbar, har ett ansvar mot allt och alla att ställa ett konkurrenskraftigt lag på benen.

En gammal god sanning är att man i svåra lägen både måste gasa och bromsa. Ställer man sig enbart på bromsen är man snart rökt.
/Bloggen utgår från att JB:s styrelse vågar tro på att ett offensivt och problemlösande agerande är den enda vägen ur denna knipa.
Snälla nån! Det här handlar om en skadeersättare på kanske två månader, inte om en årslång förstärkning som äventyrar Jämtlands existens!

Skulle klubben INTE gå på vår linje kommer man snabbt att få tre andra problem:
1. Försämrade resultat i ligan.
2. Minskade publiksiffror.
3. Ett minskat förtroendekapital hos supportrar, allmänhet, sponsorer, Basketligan och Svenska Basketbollförbundet.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *