Roligt, Östersund!

Östersund och nya USA-guarden Jessica Babe fick bästa tänkbara start på årets division 1-säsong.
56-54 mot Blackeberg, sedan ÖB vänt 22-30 i halvtid.
Babe var mycket nyttig med sitt dynamiska guardspel. Vad sägs 18 poäng, 13 returer, 4 assists och 4 steals?
– Jessica kommer att bli jättenyttig för oss, säger coachen Dennis Cooper.
Cecilia Nordin och Alexandra Andreou var också riktigt bra i matchen med 9+11 poäng och ett antal viktiga offensiva returer från Nordin.
Mycket roligt att se ”Cissi” ta för sig i närkampsspelet. Det är precis det som behövs både för laget och för hennes egen utveckling.
”Cissi” är världens snällaste tjej utanför planen, men när hon kliver i basketdressen måste hon förstå att lämna snällheten i omklädningsrummet. Det gäller även många andra spelare i Östersund som redan har teknik och fundamental basketförståelse i sin ägo, men som måste lägga till aggressivitet till sitt cv.
Aggressiviteten är nr 1 för att klara spelet under korgarna. Aggressiviteten att vilja ta närkamperna både offensivt och defensivt och aggressiviteten att kasta sig efter lösa bollar.
Ett par av Nordins offensiva returer mot Blackeberg var ett resultat av denna tuffhet och samtidigt precis det som behövdes för att tända laget och publiken.
Det var de här egenskaperna som gjorde Roger ”Jösse” Liliesköld till en sån kultspelare och publikfavorit i Jämtland. Vinnarskallen. Tuffheten. Viljan att vinna och därmed offra sig för laget.
Östersund – och även Jämtland Basket – kan ha hur mycket talang och teknik som helst, men man kommer ändå inte att lyckas fullt ut om man individuellt och som lag saknar det som gjorde ”Jösse” så stor.
Förhoppningsvis har Cecilia Nordin fattat galoppen. Kan det sedan smitta av sig på resten av Östersund – ja, då kan detta kompensera en del av orutinen i årets lag.
Premiärsegern var starkt gjort med tanke på att Cooper saknade viktiga forwardsduon Frida Joelsson och Stina Dahlin samt Arla Koski. Frida och Stina är tillbaka till nästa match medan Arla i veckan får veta hur allvarlig meniskskadan är. Det kan krävas ett mindre ingrepp och då lär hon missa ett par matcher till.
– Samtidigt ska hon vara här i tre år. Vi ska inte stressa henne, menar Dennis Cooper.

Publicerat av

Hans Andersson