Bloggen bjuder på tårta…

Tisdag. Premiär för Basketligan – ett intressant Umeå mot ett ungt, talangfullt och spännande Jämtland Basket. Den fräscha uppstickaren mot Gehrkes nybyggarlag. Västerbottningar mot ”älgar”, rookien Jesper Gustavsson mot ärrade och landslagsmeriterade Torbjörn Gehrke, Omar Krayem mot Andreas Person…
Västerbottenskuriren webbsänder och här kommer Bloggens tips:

Hjärtat säger Jämtland. Hjärnan säger Umeå.
Umeå med förre jämten Jesper Gustavsson har byggt ett kapabelt lag med flera matchvinnartyper.
Bloggen tror att hemmaplan, entusiasmen från det nya ligalaget samt poängstarka duon Krayem och Germain Jordan blir lite för mycket för Jämtland.
”Älgarna” har en helt okej uppställning på position 1-3 och kanske även mer djup i laget jämfört med i fjol, men just nu saknar Gehrke lite av den där nödvändiga styrkan under korgarna. Jämtlands bästa tid kommer senare under säsongen, när alla nya bitar kuggat i varandra på allvar.
• Om Bloggen mot förmodan skulle tippa fel, om Gehrkes grabbar skulle prestera på topp i denna högintressanta ligapremiär…
… då är vi inte sämre förlorare än att vi lovar att bjuda Jämtlands lag på tårta, direkt efter onsdagens träning i Sporthallen. Som ”kompensation” för det dåliga tipset.

Publicerat av

Hans Andersson