Krayem tog över

Det blir inget tårtkalas på Jämtlands onsdagsträning. Bloggens ”interna” förhandstips slog in och därför slipper vi bjuda på tårta.
Omar Krayem och Germain Jordan fick, precis som vi befarat, alltför för fria tyglar i premiären. Det räckte till seger med 96-83.
Torbjörn Gehrke var arg. Tyckte att hans Jämtland borde ha bromsat upp Krayem bättre. Nu fick han slå sin förste motståndare för snabbt och för lätt.
– Allting handlar om att vi gjorde fel mot Omar. Därmed blev de andra spelarna bättre, menade Gehrke.
/ Det kändes lite som när Krayem spelade i Borås. Eller när JJ Miller lirar i Borås. En man dominerar hela matchen. Skapar för sig själv och för andra.
– Krayem är väldigt svår att försvara mot. Han och JJ Miller är i en klass för sig själv, sa Gustav Hansson.
”Gurra” var kvällens absoluta glädjespridare i Jämtland. Han tog för sig på alla sätt och styrde Jämtlands spel på ett otroligt imponerande sätt.
13 poäng framåt och ytterst få misstag är mycket starkt av en ligadebutant – som dessutom matchar upp mot Omar Krayem.
Jesper Eliasson också nyttig med poäng och returer och med en förmåga att ofta vara där bollen dimper ned.
Trevor Gruis var positiv, även om han måste ta fler returer än fem. 17 poäng dock bra.
Tyler Peters slarvade mycket, men visade goda tendenser. Han kommer till stor del att kunna fylla tomrummet efter Adama Darboe.
Övrigt?
Andreas Person hade en jobbig debut. AP är mer en anfallande guard och har problem när han ska försvara mot snabba spelare som Krayem. Är övertygad om att AP kommer att vara klart bättre redan mot Sundsvall.
Niklas Larsson och Andreas Karlsson kunde aldrig sätta sin stämpel på matchen. De hämmades lite av Umeås hårda press på bollhållaren och stannade på beskedliga 5+4 poäng. Även här räknar vi med bättre prestationer på fredag två mot Sundsvall.
Johan Rönström är tillbaka!! Det är det viktigaste för honom och för Jämtland. ”Rönna” hade 5+1 på 15 minuter. En smygstart. Självklart kommer hans siffror att öka i takt med att tempo och tajming förbättras.
Mattias Markusson fick ligadebutera. 4+1 blev facit på 6.10. Jämtlands nye jättecenter såg helt ok ut. MM kommer att bli allt mer varm i kläderna ju mer rutin han får. Det viktiga just nu är att han kan ta minuter här och där för Trevor Gruis och hjälpa laget med att framförallt ta bra med plats under korgarna. Om MM kan snitta 6-10 minuter och typ 5-6 poäng och 3-4 returer är det nog precis vad Gehrke önskar.
Stefan Zivkovic fick glädjande nog speltid redan i första halvlek. Skoj! ”Zivko” har gjort en stark försäsong och är kanske den som utvecklats mest i laget.
/ Då så. Premiären avklarad. Ingen skam att få äta torsk efter match mot Umeå. Nykomlingen kommer att vara det bästa nya lag som någonsin äntrat ligan. Kom ihåg var ni läste det först!!
Sundsvall på fredag. Längtar redan.

Publicerat av

Hans Andersson

En kommentar till “Krayem tog över”

 1. Antar att vi lossas som om G inte fick en teknisk.
  Förlust mot ett sämre lag
  Ifjol hade vi ett bra lag o jag gillade verkligen coach P
  Snygga kläder
  Vi hänger alltså ALLT på en 15-åring som troligtvis INTE borde få spelminuter i ligan i år.
  Ledsen men resten är bara skit.
  Det har gått en match men jag kan nästan lova att detta kommer att bli JB’s sämsta säsong på länge….

Kommentarer inaktiverade.