Betyg Jämtland

Dagen efter hemmapremiären mot Sundsvall är inte särskilt munter. Förlusten värker i basketsjälen och inför tisdagens match mot Solna Vikings säger vi kort:
Nu är vi trött på torsk till kvällsmat!
/ Innan vi i morgon eller på måndag-tisdag pratar om den fajten, vill Bloggen lämna betyg på Jämtland efter hemmapremiären.
Vi kör enligt min gamla klassiska skolbetygsvariant från 60- och 70-talet; 1 till 5.

4: Tyler Peters. Bollsäker, attackvillig. 18+8+5 och 2 steals säger det mesta. Peters har något speciellt i sitt basketspel. Både rätt psyke och rätt kvalitet. Hans enhandsdunk i andra halvlek visar att 23-åringen är en speciell lirare.
4. Publiksiffran. 1 013 är klart bra. Det visar att basketpubliken är stor i Östersund. Skulle vilja påstå att med en ny Sporthall kan Jämtland snitta en bit över 1 000 åskådare. Men siffran kommer bara att bli större än så här om JB börjar vinna. Publiken är trogen, men också luttrad. Den vet att gå på basket om JB är bra, om det finns profiler. Där är Bloggen lite tveksam inför årets lag. Gehrke behöver en hel Mario Pesut för att det ska ta fart på allvar. Just nu är det för grått.

3: Trevor Gruis. Stark första halvlek, mycket svag andra. 14+8 är okej, men TG måste ta för sig mer under korgarna.
3: Jesper Eliasson. Jämtlands ”grönsak”; nyttig på alla sätt. Spelar basket som en blomkål eller broccoli; det ser inte alltid så tilltalande ut (”Jeppe” är inte jättesnabb, atletisk eller biffig) men det som finns därinne i form av smarthet är av hög nyttighetsklass. 16+7 mot Umeå, 14+8 nu.
3: Johan Rönström. Bloggen blir glad varje match som ”Rönna” gör på vägen mot att komma tillbaka till den form han hade 2012/13. Fick bara 12.27, men det berodde på för många fouls. 7 poäng är ok, men 1 retur är för dåligt. Viktigast är ändå att han är på rätt väg.
3: Gustav Hansson skulle ha matchats mer än de 15.18 och då på bekostnad av den iskalle Andreas Persson. Hansson har kraft och speed och kan spela försvar. Om han fått avsluta matchen hade Jämtland kanske vunnit.
3: Mattias Markusson. En härlig spelare som vi tycker växer för varje match vi ser honom. 2+3 på 9.58. Gör rätt saker, springer golvet bra.
3: Torbjörn Gehrke. Lite väl mycket rotering ibland kanske. Heta spelare bänkas istället för att få någon minut extra. Borde ha matchat Hansson mer i slutet istället för Andreas Person.

2: Niklas Larsson. Blandad kompott. Har ännu inte fått riktig fyr i bössan. 6 poäng nu, men ska kunna nå tvåsiffrigt i många matcher. 3 turnovers. Bloggen tror dock på Niklas och med Andreas Karlsson justerad en tid lär han få mer speltid. Det kommer att göra Larsson gott.
2: Andreas Karlsson. Har heller inte kommit igång på allvar. Överarbetar ibland sina aktioner och ska förstås ha mer än 3 poäng. Oturligt fotledsskadad i slutet. Lär missa en-två veckor.

1: Andreas Person. Pesuts ersättare har varit en märklig och mycket oväntad missräkning hittills. Kan inte alls sätta färg på matcherna och påverka Jämtlands spel. Svag framåt och floppartad bakåt. Samtidigt vet vi vad AP kan och det gör att vi tror på vändning.
1: Två skadade spelare på bänken. Att se Jimmy Widell och Mario Pesut sitta skadade på bänken är ingen höjdare. Med dessa på planen skulle Jämtlands slagkraft öka både i försvar och anfall. Enligt Bloggens uppgifter kan Jimmy kanske gå på mer i träning nästa vecka. Pesut plockar av sitt gips i slutet av nästa vecka eller i början av nästnästa.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *