Hampton till England

Örebro tappar sin powerforward Pierre Hampton. Han är klar för Plymouth Raiders i England.
– Kanske inte den största ligan, skulle säga att den är ungefär som den svenska ligan i kvalitet. Jag vet att det är en atletisk liga, och jag hoppas att det blir ett bra steg på vägen mot mitt mål, säger den 23-årige örebroaren till NA.
Pierre Hampton är fostrad i Örebro, men har de senaste säsongerna spelat för Norrköping Dolphins. Inför den här säsongen ville forwarden vidare i karriären, det vill säga utomlands, men det har dragit ut på tiden att få ett lämpligt kontrakt.
Under den tiden har Hamtpon spelat i Eco Örebro under ligans inledning, och gjort det bra.

– Jag är tacksam mot klubben, mot coachen Jotti Nikolaidis som låtit mig får spela under tiden och hjälpt mig att komma i form. Jag önskar verkligen att det går bra för laget i fortsättningen, säger Hampton.

Basket är ingen stor sport i England, och ligan inte känd som någon av de starkare i Europa.

– Nej, så är det, men Plymouth är ett starkt basketfäste i England, och har bra med publik på matcherna. Laget har ett par amerikaner, men har i säsongsinledningen inte gått så bra, vet Hampton, som reser över i morgon, onsdag.

Ett steg på vägen mot målet, och vad är ditt mål?
– Att bli så bra som möjligt, jag vill gärna spela i Europa league, den högsta nivån i Europa, säger Pierre.

Pengarna är bättre i England än i Sverige?
– Ja, jag har fått ett bra kontrakt och klagar inte.

Publicerat av

Hans Andersson