Välkommen, AP!

”Välkommen till verkligheten!”

Det säger vi i dag till Andreas Person som mot Södertälje insåg vem han ska vara som pg i Jämtland Basket.
Ursäkta uttrycket, men polletten ramlade till sist ned hos en av Sveriges mest talangfulla spelare.
Det Torbjörn Gehrke ”tjatat” om sedan Person anslöt till Jämtland gick i går fram till 24-åringen.
Andreas Person förstod plötsligt varför han är handplockad till Gehrkes lag. Han är inte här för att förbättra sin meritlista eller för att använda Jämtland som en språngbräda mot ett proffskontrakt utomlands.
AP är här för att hjälpa laget. För att på ett så osjälviskt sätt som möjligt vara den pusselbit som behövs tills Mario Pesut är hel i sin handled.
AP:s insats mot Södertälje är – med facit i hand – det bästa som kunde hända. Både för Jämtland och Gehrke och för honom själv.
Äntligen fick vi se en pg som tog ansvar för laget. Som styrde laget med lugn och klokhet. Som inte alltid sökte egna avslut och spelade för sig själv.
AP:s uppträdande påminde lite om det vi såg hos Jawan Carter i elva matcher i fjol: en ledare som gör det andra spelarna och hela laget bättre.

Inte så att Person var femstjärnig under hela matchen, men i förlängningen växte han successivt.
– Han bar oss under delar av förlängningen, men det är fortfarande bara skrap på ytan. Andreas har en sådan potential, säger Torbjörn Gehrke.

Kanske var det också något fundamentalt som mognade fram hos Andreas Person i går. En förståelse av att osjälviskhet inte är en svaghet utan en styrka och att ju bättre det går för laget, ju bättre går det också för dig själv, som enskild spelare i kollektivet.

Därför: ”Välkommen till verkligheten, Andreas Person!”

Publicerat av

Hans Andersson