Upp på hästen

Efter två mycket lovande insatser är det dags att hoppa upp på hästen igen för Jämtland Basket.
Umeå på bortaplan – en chans att delvis sudda ut alla dimmiga känslor efter den fyrfaldiga och mest dramatiska matchen i Jämtland Baskets historia.
Kampen mot Södertälje slutade oavgjord i tre matcher (ordinarie tid, första och andra förlängningsperioden) innan den avgjordes med en ynka poäng efter 55 minuters spel. Ofattbart.

Efter att ha sett Umeå-Jämtland i premiären vill Bloggen bara säga det här inför kvällens match:
1. Mycket handlar om Jämtland. Jämtland. Jämtland och Jämtland igen. Att laget är troget sin spelide. Det man kan så bra. Det som varit mycket nära att knäcka både Borås och Södertälje. Att laget håller sig till sin matchplan, Torbjörn Gehrkes tydliga filosofi, successivt inhamrad sedan dag 1. Fördelar boll, är aggressiv bakåt och framåt och spelar med samma mod som i Täljehallen.
2. Kontroll av Krayem och Jordan, samt av Salon.
3. Andreas Person. Hans suveräna spel i slutet av mötet i Södertälje hjälpte Jämtland att så när vinna. Trycker han på samma prestationsknapp” i kväll är segerchanserna goda. En fungerande pg är och kommer alltid att vara en nyckel för att få ett lag att fungera på alla cylindrar.

Publicerat av

Hans Andersson