Dags att snacka

I tisdags-onsdags var Jämtland Basket ett lag som hade något stort på gång enligt Torbjörn Gehrke.
I kväll är tongångarna säkert lite annorlunda. 88-100 mot ett ganska begränsat Solna är ett knock out-slag som borde få alla spelare och ledare att vakna upp. Den givna frågan bör vara: lever vi i en dröm eller finns det trots allt en latent kapacitet som likt en tidsinställd bomb väntar på att brisera?

Ett lagmöte där alla får säga sin mening borde vara en självklarhet. Oavsett vad Torbjörn Gehrke tycker. Kalla det krismöte eller avstämningsmöte, men det behövs. Tuffa frågor måste ställas. Eftersom syftet är att bli bättre är detta helt okej. Det handlar inte om att sätta dit någon utan ta till vara gruppens kompetens och ”åsiktsmaterial”.

Ett sånt möte tjänar flera syften:
1. Funderingar och tankar får tillfälle att komma upp till ytan. Spelarna har kanske ideer som kan lossa en del knutar. Bara att få prata av sig har många gånger en välgörande effekt.
2. Coacherna får tillfälle att återigen trycka på vissa saker. Förstärka sin filosofi.
3. Mentala låsningar kan upptäckas.
4. Om spelarna vågar tala ut kan dolda problem komma upp till ytan. Tränar man för mycket, för lite? Borde man fokusera på något speciellt? Rotera mera, mindre? Lägga större eller mindre vikt med motståndarnas specialvapen?

Jämtland har två matcher kvar innan jul. Uppsala borta och LF hemma. Till den senare matchen bör även styrelsen ventilera några frågor: Bör man allvarligt fundera på ideer för att locka mer publik. Sänkta biljettpriser? Drive mot skolungdomar?

Publicerat av

Hans Andersson