Inte roligt att få rätt

Nä, det är inte alltid roligt att få rätt.
I årets tips om hur Jämtland skulle lyckas skulle vi gärna ha haft fel. Det skulle faktiskt inte störa oss om Torbjörn Gehrke och spelarna överbevisade oss. Det skulle bara bevisa att vi journalister kan mycket, men inte allt.

Tyvärr kommer Bloggen att få rätt i år och Torbjörn Gehrke fel. Det blir han som får ”äta torsk”. Om han inte korrigerar sig själv och förändrar, men då måste han göra det snabbt.

Det kan vi säga med säkerhet efter den trista matchen mot Solna. Det var här som Jämtland skulle bevisa att insatserna mot Sundsvall var ett tecken på att man är på gång. Istället blev det platt fall. Varken Gehrke eller spelarna har vad som krävs för att vara bland de åtta i år.

Det smärtar djupt. Speciellt efter fjolårets Frivoldsäsong, som gav oss nytt hopp. Vi måste vänta till nästa år innan hoppets låga kan tändas igen. Därmed får Bloggen helt rätt, men tro inte att vi jublar. Vi hade hellre suttit vid ett bord och ätit torsk medan spelare och ledare i Jämtland mumsat på tårta.

Publicerat av

Hans Andersson