Det här var droppen

Om Bloggen (och säkert 99 procent av alla supportrar) fick bestämma, skulle vi agera på två fronter för att rädda Jämtlands säsong. Vi inser att utvecklingen av Torbjörn Gehrkes lag inte går enligt plan, att det brinner i knutarna. Därför finns det bara ett sätt att agera.
Vi skulle…
1. … säga hemskt mycket tack och hej till Tyler Peters. En fantastisk kille, men han är inte rätt spelare för Jämtland just nu. Vi skulle ersätta honom med en komboguard från USA. En ledare och målgörare som har mer mental styrka än Peters.
2. … säga hemskt mycket tack och hej till Trevor Gruiz. Precis som Peters lär Jämtland knappast kunna hitta en liknande toppenkille. Hade Gruiz haft mer av BP:s mentala styrka, vinnarinstinkt, atletism och power under korgarna skulle vi ha velat skriva långtidskontrakt med honom, men i dag behöver Jämtland en större specialist än vad Gruiz är. Ersättaren behöver inte vara någon superman, det räcker med att han är extremt bra på något.

Visst minskar det här Gehrkes och Jämtlands trovärdighet, men vad är värst i det här läget:
Att hårdnackat stå sitt kast, missa slutspel och tappa både publik och sponsorer?
Att tvingas skämmas lite, men försöka rädda säsongen, chansa på att hitta två nya profiler (som kanske blir kvar nästa säsong eftersom varken Peters eller Gruiz kommer att bli det), öka publiken och avsluta säsongen på plus?

Slutspel är kanske inte dödviktigt för Torbjörn Gehrke, med det är otroligt viktigt för Bloggen, för supportrarna, för sponsorerna och för Jämtland som klubb. Slutspel är vad vi lever för. Det är livsnerven i hela Basketligan. Kom dock ihåg att det inte finns någon motsättning mellan att satsa långsiktigt och gå till slutspel.

Vår uppmaning till Jämtland: det är inte för sent att rädda ansiktet och säsongen. Om det finns handlingskraft och insikt att något MÅSTE göras (9 av 10 åskådare och allmänt kunniga basketmänniskor håller säkert med), går det att växla USA-proffs lagom till bortamatchen mot Nässjö, 30 december.

Vi är absolut ingen besserwisser, men på den här punkten vet vi att vi har rätt. Så länge har vi varit med i branschen att vi kan urskilja mönster, vi kan se sammanhang och tendenser och vi kan dra slutsatser. Om hela (?) basketsverige kan se det här, varför kan inte Torbjörn Gehrke göra det?

Peters och Gruiz är habila. Inte mer. Det här unga Jämtland behöver dock mer än så. Det ser alla.

Dessutom: även Jämtlandspubliken behöver mer än så här. Supportrarna i Sporthallen har sett för mycket för att acceptera dagens grådaskiga spel. Det behöver inte vara en ny Bennerman, Besselink, Heiden eller Peterson, men det MÅSTE vara mer än vad Tyler Peters och Trevor Gruiz bidrar med.

Alltså: Jämtland MÅSTE byta USA-spelare. De svenska spelarna måste få bättre draghjälp.

Låt den här insatsen vara droppen. Nu är tärningen kastad en gång för alla och alla ser vilken siffra den stannade på.

/ Om någon tycker att vi är alltför krävande, alltför enkelspårig och gammalmodig i vårt analyserande, då köper vi det. Vi vet att byte av amerikaner alltid varit Jämtlands metod att bryta en dålig trend. Ibland har det blivit succe, ibland inte.
Vi vet också att det är precis vad Gehrke vänder sig emot. De snabba kasten. Otåligheten.
Vi skulle också önska en annan problemlösning, men det finns ingen. Jämtlands kris är en USA-proffskris. Ibland måste man acceptera att den gamla metoden ändå är den enda rätta. Just nu finns faktiskt ingen återvändo. Ju fortare Gehrke, Zeljko och Pecka inser det, desto bättre.

Publicerat av

Hans Andersson

En kommentar till “Det här var droppen”

 1. Tack. Detta inlägg var nog de bästa på länge och kan inte annat än att hålla med… Som supporter börjar det bli riktigt jobbigt nu. Brukar inte vara den som ger upp, hejar på laget även vid motgångar MEN det börjar gå för långt nu och jag är snart beredd på att ge upp. Vi får ingenting tillbaka. Sker det ingen förändring så kommer publiksiffran garanterat sjunka från 500 till 300, utan tvekan.

  Alla punkter håller jag med om som tas upp i inlägget!
  Roligt att vilja utveckla men dags att börja vinna. Utvecklingen kommer och den kan få läggas på hyllan tills vi är garanterade en plats till nästa säsong… Jaa – så långt har vi flera stycken redan börjat tänka…

  Vad håller JB på med? Spelare som lämnar? Utveckling före rutin? Nej… Vi behöver rutin, dags att fiska tillbaka och fiska mera! Tragiskt att förlora spelare när denna rotering inte alls fungerar. Ta tag i det!
  Samt – Byt ut proffsen…!!!!!! Viktigaste punkten nästan.

  Och sist men inte minst, tråkigt att se att spelarna blir irriterade på varandra på planen istället för att lyfta varandra. Näe, förändring nu JB!

Kommentarer inaktiverade.