Missarnas match

Östersund Baskets damer tog sin tredje seger när man som väntat vann mot jumbon Lidingö. 53-48 i en match som präglades av enormt många missar. 18-27 i turn overs till exempel. Båda lagen sköt med skrämmande låg procent, vilket bidrog till att det blev hela 90 returer (47-43).
Jämtland sköt 32 procent på tvåorna, 25 på treorna (3/12) och ynkliga 38 (8/21) från strafflinjen. Det är Dennis Cooper förstås mycket missnöjd med.
Jessica Babe som vanligt bra. 20 + 9 + 2 + 6. Frida Joelsson gjorde en skön comeback och tog hela 16 returer – troligen personbästa i division 1.
Coopers lag var kraftigt vingklippt och hade bara nio spelare.

Östersunds låga poängsiffror och extremt många missar är typiskt för ett ungt lag. Faktum är att ÖB är 18:e lag av 19 när det gäller anfallsspelet i division 1. Laget snittar blott 50 poäng. Bara Lidingö gör färre poäng.

Publicerat av

Hans Andersson