Jämland U vann klart

Zeljko Brleks unga Jämtland U vann kvällens ”derby” mot Lillhärdal i division 2 med klara 90-62.
– Kul att få visa vad vi går för i årminstone två och en halv perioder, sa Zeljko Brlek.
Jämtlandscoachen var nöjd med mycket. Inte minst att hans lag klarade av att plocka bort Ingemar Nord och Serabilo Boucari.
– Vi spelade enkelt och jag försökte inte coacha i någon Phil Jackson-stil.
Brlek var också glad över att få se store centern Erik Andersson göra comeback. Den 19-årige förre landslagsspelaren var tänkt att ingå i Dennis Aulanders ligatrupp i Jämtland 2012, men valde att flytta till Sanda BG. Där blev han snabbt skadad och flyttade sedan tillbaka till Östersund. Efter att ha vilat helt från basket i fjol, gör Andersson nu ett smygförsök att komma tillbaka på hyfsad nivå.
– Jag kände inte till Erik när jag kom hit, men fick tips om honom. Det är suveränt att ha en kille på 125 kilo och bara muskler i laget. Det gynnar bland annat Mattias (Markusson), säger Zeljko, och tillägger:
– Nu ska vi bara se till att få upp Erik på löpbandet också så att han får bättre kondition.
Erik Andersson gjorde 4 poäng i matchen. Här är alla fakta:

Jämtland U-Lillhärdal 90–62 (41–32)
Jämtland: Gustav Hansson 23, Olle Lundqvist 17, Mikael Jönsson 13, Anton Boethius 9, Stefan Zivkovic 7, Viktor Kolak 7, Mattias Markusson 7, Erik Andersson 4, Felix Tandberg 2, Axel Blomgren 1. Lillhärdal: Stefan Hellgren 17, Erik Westin 13, Andreas Zakrisson 11, Ingemar Nord 10, Niklas Jakobsson 6, Serabilo Boucari 3, Roger Danielsson 2.

Publicerat av

Hans Andersson