Beskedet om Gruis och Peters

I dag kommer beskedet hur det blir med Jämtlands USA-duo Tyler Peters och Trevor Gruis.
Båda blir kvar. Säsongen ut. Precis som meddelats tidigare.
– Vi hade en try out på båda två som varade två månader. Det är en ganska lång try out. Den gick ut för ungefär tre veckor sedan och det innebär att deras avtal gäller säsongen ut, säger Torbjörn Gehrke.
• Det är alltså en ekonomisk fråga?
– Ja, de sitter på varsitt kontrakt. De har helt enkelt en anställning hos oss och blir kvar i hela säsongen.
Gehrke påpekar att han inte är helt nöjd med vad Peters och Gruis har presterat.
– Nä, jag är inte nöjd med alla deras matcher, men när de spelar på topp är de jättebra. Problemet är att de varit klart under sin nivå i kanske fem matcher och nu är det vårt jobb att tillsammans få upp deras lägstanivå. Precis som det är för hela laget.
– Vi spelar väldigt bra när vi är som bäst, faktiskt bättre än vad jag trodde innan säsongen. Men problemet där är det samma; vi sjunker ned i alldeles för låg nivå när vi är som sämst.

På ett sätt känns det skönt att vi får den här frågan ur världen, så att vi slipper spekulera mer. Peters och Gruis är alltså Jämtlands USA-proffs i år. Punkt slut.
Nu gäller det bara att maximera deras kapacitet, med början mot Uppsala i morgon. Här gäller det att tackla de två på olika sätt.
Peters behöver hitta rätt rytm i sin offensiv. Inte stressa. Inte överarbeta dribblandet utan släppa bollen i tid och låta spelets eget tempo sätta nivån för hur han ska agera.
Gruis behöver bli arg. Ja, faktiskt. Han behöver tända till och ta för sig, visa att han vill vinna, att det är han som ska bestämma nivån i närkampsspelet. Hans aggressivitet behöver höjas och komplettera det i övrigt utmärkta egenskaperna.
”En stor, snäll nallebjörn” måste också kunna bli arg. I så fall har Jämtland en center av klart bra nivå.

Det var det här momentet i spelet som Brandon Peterson var så ypperlig i. När han bestämde sig för att ta bollen till korgen gjorde han det med en så självklar auktoritet och kraft. Det var en tempohöjning i hela agerandet som antingen resulterade i poäng eller i motståndarfoul.
Trevor Gruis behöver höja tempot när han agerar med bollen i man-man-situationer. Göra allt med större kraft, större dynamik.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *