Mitchell i fokus

Nye Dwayne Mitchell såg bra ut på dagens premiärträning, speciellt i skyttet utifrån. Han visade uppö ett mycket fint och mjukt skott. Men han verkade också tämligen trött efter den långa resan. Torbjörn Gehrke körde lugnt. Mest fundamentala rörelse- och skottövningar. Inget spel. En väldigt lugn julträning, allt för att smyga igång spelarna.

Mitchell berättade för Bloggen att han rest väldigt länge och att han därför var lite trött.
– Jag vet inte varför, men jag kunde inte sova något på planet.
Resan gick från New Orleans, där Mitchell bor. I samma stad finns NBA-laget New Orleaans Pelicans.
– Jag brukar se deras matcher. Jag och min son var där alldeles nyligen, säger han.
Vi frågar förstås varför en så pass meriterad spelare valde Sverige och Jämtland?
– Det är en utmaning och jag älskar utmaningar. Folk tror säkert inte att vi kan gå till slutspel, men jag tror att vi kan överbevisa dem.
• Hade coachen Torbjörn Gehrke betydelse för ditt beslut?
– Ja, stor betydelse. Han har spelat förut och vet hur vi spelare tänker. Dessutom använder han trianglar i offensiven, ungefär som Phil Jackson. Jag gillar sånt spel.
Mitchell vill inte låsa in sig själv i vissa positioner. Om han till exempel är tvåa eller trea.
– Jag är en spelare, ha-ha!
– Jag kan spela pointguard, tvåa, trea och även fyra. Jag har gjort många matcher som power forward. I Ukraina, Tyskland, i Paris och i D-League.
• Klarar du det eftersom du är så fysisk?
– Ja, jag är en fysisk spelare.

Vi hoppas att Mitchell även är en vinnarskalle och en vokal ledare. Det är två egenskaper som behövs i dagens unga Jämtland. Visst är det önskvärt att han bidrar med många poäng, returer och assist, men minst lika viktigt är hans försvarsspel och ledaregenskaper. Det Jämtland som Torbjörn Gehrke byggt har stor talang, men laget är för tyst, för blygt.
Dee Ayuba och Mitchell ska förhoppningsvis råda bot på det.

Jämtland fortsätter att träna under lördagen. Två pass står på schemat. 10.00 och 16.00. Då är Mattias Markusson och Dee Ayuba tillbaka. MM:s flyg från Stockholm var försenat i dag medan Ayuba har firat jul i Luxemburg, med sin flickvän och hennes föräldrar.

Publicerat av

Hans Andersson