Inför Nässjö-Jämtland

”Andra halvlek” av Basketligan går igång i kväll, måndag. Jämtland startar i morgon, borta mot ett formstarkt Nässjö. Här kommer coach Torbjörn Gehrke med sina funderingar inför fajten:

Att påstå att denna matchen är som vilken annan match som helst vore en FET lögn!
Om Nässjö lyckas försvara sin hemmaplan mot oss, så kommer de ha ett monstruöst försprång (fem matcher och 2-0 mot oss i så fall) och kan då lägga i stort sett allt fokus på att hålla Umeå bakom sig för den sista slutspelsplatsen och dessutom fortsätta jaga Solna som bara ligger en match framför Nässjö. Örebro har samma prekära läge som oss. En vinst för Jämtland skulle å andra sidan täppa till luckan något, samt med två matcher kvar att spela mot varann, vilket gör att denna matchen blir mycket intressant inför vårens fortsatta slutspelsrace!

Dee Ayuba göra sin andra match för Jämtland och är nu varm i kläderna på riktigt. Med 18 poäng och 16 returer i första matchen mot LF, så bådar det gott inför framtiden. Andreas Person är fortfarande med oss och gör med mycket stor sannolikhet sin sista match med oss mot Nässjö.

Vi har dessutom en helt ny spelare i truppen inför morgon dagen i Dwayne Mitchell, som ersätter Tyler Peters som inte klarade av att vara ifrån familjen och bad att få bryta kontraktet innan jul. Dwayne är inte i hundra procentig matchform rent tempomässigt, men han är i mycket bra fysisk form. Stark som en björn och det skall bli mycket intressant att se vem i Ligan som kan matcha upp honom rent styrkemässigt på den positionen.

Nässjö som vunnit hela sex matcher och dessutom gjort det med stora skadeproblem, vilket gör deras prestation än mer imponerande. Tre segrar i rad dessutom och den sista mot Umeå som de har 2-0 emot. Nässjö är ett välcoachat lag, där det syns att spelarna vet vad Coach Nemanja vill ha och presterar utifrån sina förutsättningar på ett mycket bra och kontrollerat sätt. Ett temposänkande lag, i stil med Södertälje för något år sedan, och ett lag som ser till att försöka störa det motstånd de möter beroende på hur just den motståndarens styrkor ser ut på ett föredömligt sätt. Skador på Grenthe och Dartaye Ruffin under hösten, har ersatts med Masse Doumbe, Dominique Scales samt Srdjan Damjanovic. Vilka som spelar i morgon har jag inte en aning om, men vi förbereder oss för alla möjliga scenarion. Brenton Butler, Zarko Jukic och Aleksa Solevic ger en spets och stabil grund att spela med vilka som helst av de jag nämnde tidigare.

Jämtland Basket reser ned med 11 spelare och inför dagens träning (läs måndag) så var alla friska och krya. Vi vet vad denna matchen betyder och tar den på allra högsta allvar. Så här långt är det ingen underdrift att kalla detta för årets viktigaste match för oss. Men det är å andra sidan bara match två av fyra mot Nässjö, så det är en LÅNG uppförsbacke vi skall upp för och Umeå samt Örebro kommer säkert vilja ha en hel del att säga till om i detta slutspels racet!

Matchen sänds på Restaurang ”Le Sport” i Östersund för den inbitne Jämtlandssupportern, 19:00

Publicerat av

Hans Andersson