Hyfsat skönt…

”Fantastiskt skönt” sa Torbjörn Gehrke.
”Otroligt skönt” menade Andreas Karlsson.
Vi kan bara hålla med. Jämtlands 93-72 borta mot svårspelade Nässjö var så där vidunderligt härligt som bara en basketseger kan vara.
– Första halvlek var spänd från vår sida. Det syntes vilken otroligt viktig match det var. Enkla saker blev svåra och vi var ett halvt steg efter. Men i andra halvlek släppte det. Vi vågade skapa lägen, vi visade mod och fick aldrig panik. Individuellt sett hade vi många bra moves, säger Gehrke.

Att vinna i Nässjö är dessutom inget man gör på beställning. Nemanja Jovanovic mixade flitigt i försvarsspelet och blandade mellan zon, man-man och helplanspress.
– Vi har två nya spelare i laget vilket gjorde det ännu svårare. Men vi hade en bra mix på vårt anfallsspel.

Segern är extremt skön på alla sätt. Inte minst eftersom Jämtland hade haft en påfrestande resa till Småland, med avgång redan 06.00. Hemresan är minst lika komplicerad, men vad gör det när man har en seger i bagaget?

• Hur var Dwayne Mitchell?
– Han är bra redan nu, men han kommer att bli ännu bättre. Han har bara gjort tre träningar med oss. Han har pondus, rutin och han är lugn.

Segern var den perfekta avslutningen på 2014. Den föder samtidigt förhoppningar om att 2015 ska bli bättre än hösten 2014.

– Det kommer fortfarande att bli grymt svårt att gå till slutspel. Vi måste vinna åtta till tio matcher. Men nu ska jag i alla fall tillåta mig att njuta av den här segern och inte vara som när vi vann mot Solna. Det ska bli skönt att fira nyår med familjen och vila i två dagar, säger Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson