Tankar inför kvällen

2014 avslutas för Jämtland Baskets del med säsongens tyngsta match. Ja, i kväll kommer väldigt mycket att avgöras. Seger mot Nässjö och slutspelschansen får liv. Förlust och vi kan definitivt glömma kvartsfinalspel i vår.
Nässjö på bortaplan var ett mycket roligt minne i fjol. Jämtland vann båda matcherna. Årets säsong är dock klart annorlunda. Eller ska vi säga, Nässjö och Jämtland har bytt position. Smålänningarna är starka, har en tydlig och fungerande spelide, stort självförtroende och flera matchvinnare. Jämtland har stukade självförtroenden efter en säsong där man inte riktigt räckt till.
Så. Hur ska Torbjörn Gehrke och hans manskap kunna vända allt, vinna i kväll och gå till slutspel igen?

Bloggen tror absolut på segerchans. Kvaliteten finns, men Gehrke behöver hitta rätt matchplan och få igång flera spelare som producerar. Framförallt behöver Jämtland klara av Nässjös hårda och rörliga försvarspress.

Publicerat av

Hans Andersson