ÖB mot landslagsfyllt ”Blacke”

Dennis Coopers unga Östersund matchar i helgen mot Blackeberg på hemmaplan. Stockholmslaget har en mängd landslagsmeriterade spelare (en kvartett var i fjol uttagen till olika ungdomslandslag) som borgar för att ÖB får möta ett välskolat lag.
– För oss gäller det att fortsätta trenden med att spela ett hårt aggressivt försvar och kämpa hårt för att vinna kampmomenten, returtagningen och ha modet att vara först på de lösa bollarna. Kan vi samtidigt ha en bra bollrörelse i anfallsspelet så tror jag att vi ska kunna bjuda upp till dans, säger Dennis.

Senaste mötet med ”Blacke” blev en rysare och matchen avgjordes under de sista sekunderna.
– Vi har efter jul spelat två stentuffa matcher mot Solna och Fryshuset som varit exakt så jämna som en bara kan önska. Det är precis de här erfarenheterna vi jagar. Att få vårt unga lag att lära sig att hantera pressade situationer, uppleva hur vi vill göra taktiskt för att dra det längsta strået, säger Dennis och betonar att han och laget vill vara beredda inför framtidens stora utmaningar.
– Målet är som ni vet att gå upp i Basketligan inom en snar framtid. Men för att fortsätta utvecklas så gäller det att ta sig an utmaningarna och att jobba hårt varje dag.

Publicerat av

Hans Andersson