”Vi är värda det här”

Johan Rönström pratar om ”lättnad” och att Jämtlands fina spel och två raka segrar är ett välförtjänt resultat av hårt och långt slit.
– Det känns som att vi är värda det här. Det är synd att det kommer så sent på säsongen, men det är också viktigt att vi kan avsluta bra och ta med oss spelet in i sommarträningen.

• Måste kännas skönt att spela basket igen?
-Ja, man märker vilken skillnad det är när man vinner några matcher. Den här vinsten var också riktigt bra för resans skull. Det var bra att segern kom direkt i första matchen. Det blir en morot inför matchen mot Borås.

• Kan du sätta fingret på varför det har lossnat?
– Det känns som att vi hittat rätt i rotationen. Vi har också hittat ett sätt att spela tillsammans. Vi går ofta med en ganska stor line up och försöker hålla det tajt i försvar och sedan spelar vi enkelt i anfall. Dessutom skapar Dwayne mycket med sitt spel. Han öppnar upp för sig själv och för andra.

Dwayne Mitchell känns, trots allt, som den stora huvudrollsinnehavaren i denna vändning. Amerikanen har kommit tillbaka oerhört starkt efter sin svajiga start i Jämtland, där han dock hämmades av en tidig fotledsskada.
– ÄDwayne har en hög nivå i sig, men det tog nog tid för honom att bli helt återställd efter skadan. När man är lite äldre läker man kanske inte ihop lika snabbt, ha-ha!

”Rönna” pekar gärna på hur viktigt det är att Dwayne Mitchell förmår skapa öppningar för sig själv och för sina lagkompisar.
-Han är väldigt aggressiv. Vi har inte haft en sån skapande spelare förut, men han vill verkligen vara det.

Publicerat av

Hans Andersson