Uppsala klart för semi

Uppsala är klart för semifinal i SM-slutspelet. Kelly Grants lag gjorde en ruggigt stark försvarsinsats i Stadium Arena vilket gav seger med 74-73 mot Norrköping i match 5. En nyckel var att Uppsala lyckades tygla Toni Prostran så föredömligt bra. Kroaten gjorde bara 2 poäng (1/8 från golvet).
Anfallsmässigt var det främst Anton Gaddefors som klev fram. Han satte 28 poäng. Rickard Erikssons 4/6 på treorna var också avgörande.
Norrköping sköt 11/24 på treorna och det var också distansskyttet som höll laget kvar i matchen. Mikael Lindquist hade fantastiska 7/8 från trepoängslinjen. Bäst var ändå Joakim Kjellbom med 20+16.
En annan avgörande faktor var att Uppsala tvingade fram hela 18 turnovers från Norrköping. Själv hade de bara 8 bollförluster.

Uppsala får möta Borås i semifinal. Här har boråsarna en liten fördel i att man slapp en femte match. Det som talar för Uppsala är att Kelly Grant har ett bredare lag och ett bättre försvarsspel. Det sistnämnda är en klassisk framgångsfaktor i ett slutspel och vi tror att detta kommer att bli avgörande.
Borås har rutin, men frågan är om åldern ändå börjar ta ut sin rätt hos spelare som Palm, Miller och McKnight. Pat Ryan har dessutom fått Christian Maråker vadmuskelskadad, vilket kan betyda att han missar hela semifinalspelet. Bloggen tror faktiskt att Uppsala tar hem det!

Publicerat av

Hans Andersson