EXTRA: Cooper slutar

Östersund avslutade säsongen med storförluster mot Lidingö och Blackeberg. Det var också Dennis Coopers sista helg som headcoach.
Ersättare är redan klara och blir Krister Blomgren, Hans Vågström och Eva Lundqvist.

Cooper tar klivet ned och ska tillsammans med sportchefen Mats Lundqvist jobba mer med bredden och med organisatoriska frågor.
– Det kommer att bli superbra. Vi stärker staben vilket vi tror kommer att bli attraktivt för unga spelare som är här eller vill hit, menar Dennis.

Krister Blomgren har ett förflutet som coach för Jämtland Baskets ligalag på herrsidan och har tränat både pojk- och flicklag under många år. Han har en steg 4-utbildning och är tillsammans med Peter Johansson och Torbjörn Gehrke, den mest välutbildade coachen i länet.
Hans Vågström har själv spelat i ligan med Jämtland och Kvarnby och har efter hemflytten till Jämtland, tagit på sig en tränarroll för det mycket lovande F00-laget. Hans ambition är hög och Hasse har avverkat en steg 3-utbildning.
Eva Lundqvist har också en fin spelarkarriär bakom sig och har därefter, med stor framgång, tränat lag på flick- och damsidan.

Östersunds långsiktiga mål är damligan, men dit är det en bra bit. Det kan vi konstatera efter helgens dubbelsmäll mot jumbon Lidingö samt mot Blackeberg.
– Tycker ändå att vi gjorde en mycket bättre insats i dag. Vi hade bra bollrörelse och såg betydligt bättre ut. Men Blackeberg var bra. De hade tre supervassa spelare och vi räckte inte till, säger Dennis Cooper.
• Vad behövs för att ni ska kunna nå ert mål nästa säsong, superettan?
– Fortsätta jobba på vår linje. Vi tittar också på en mängd spelare när det gäller nyförvärv utifrån.
Cooper är i alla fall nöjd med årets säsong. Med åtta spelarförluster var inte målen så höga. Förutom Jessica Babe fyllde man hålen med enbart unga flickspelare.
– Vi har tagit stora kliv. Det ser väldigt positivt ut. Men vi får se vad som händer i laget. Tre 96:or går ut gymnasiet och står inför ett vägskäl. Mycket hänger på vilka som stannar i truppen.

Bloggen tror att ÖB behöver fylla på truppen med nytt blod utifrån för att kunna ta nästa trappsteg, oavsett hur utvecklingen går på de egna talangerna. Ett par starka svenska spelare och karaktärer runt 20 år skulle vara optimalt att få in.
Gärna tjejer som kan tänka sig att stanna i Östersund i flera år och vara en del av ryggraden i laget.

Lidingö-Östersund 71–55
19–11, 13–8, 21–25, 18–11
Östersund: Frida Joelsson 17, Stina Dahlin 8, Olivia Björk 8, Alexandra Andreou 7, Emilia Axelsson 5, Signe Paulsson Glantz 3, Vera Blomgren 3, Sanna Edström 2, Hanna Nordin 2.

Blackeberg-Östersund 73–44 (37–26)
Emilia Axelsson 12, Frida Joelsson 7, Hanna Nordin 6, Alexandra Andreou 5, Vera Blomgren 5, Signe Paulsson Glantz 4, Stina Dahlin 3, Emelie Aronsson 1, Sanna Edström 1.

Publicerat av

Hans Andersson