Widell – ett namn för Jämtland?

Kommer guarden Hannes Widell att ingå i Jämtland Baskets ligatrupp till hösten?
– Han är absolut aktuell. Han kommer från Östersund, har gått igenom vårt program och dessutom har han bra siffror från årets säsong. Vi är alltid intresserade av spelare med koppling till Östersund, menar Peter Johansson och tillägger:
– Vi har inte kommit så långt med truppjobbet just nu utan jobbar steg för steg.

• Hoppas ni att kunna göra klart med några spelare i närtid?
– För mig har vi kontrakt med fyra spelare (på 1+1). Gustav, Niklas, Jesper och Mattias, även om det finns risk att det förändras (spelarna har möjlighet att bryta kontraktet under en begränsad period i vår).

Widell, som precis avslutat sin andra säsong med Eskilstuna i division 1, har tagit ytterligare ett utvecklingssteg i år.
– Det har varit en rolig säsong med laget. För mig personligen har det gått jättebra och jag har spelat mest i laget. Det är roligt att även coachen och lagkompisarna tycker det. Kommentarer som ”jag aldrig sett någon så ung spelare med lika hög basket-iq” gör att självförtroendet byggs upp, berättar Hannes, som redan fått en intresseanmälan från Trelleborg, som gick till årets superetta.

• Jämtland U har precis blivit klart för division 1; kan det betyda att du blir ännu mer intresserad av att satsa mot ligan i Jämtland eftersom det även finns ett lag i ettan?
– Ja, såklart. Det är jätteintressant, men just nu vet jag ingenting. Jag hoppas i alla fall att Jämtland är intresserat och att de hör av sig.
• Känns det som att du är mogen för ligan?
– Jag tror allltid på mig själv, så det tycker jag. Men det handlar om att hitta den bästa möjliga situationen.

Vad säger Bloggen?
Att döma av årets säsong, både vad gäller statistik, förtroende från coacherna i Eskilstuna samt hans eget betyg, är den absoluta känslan att Hannes Widell är värd en chans i Jämtland Baskets trupp. Den stabilitet och den konsekvent höga nivå han visat borde väga tungt när Torbjörn Gehrke skissar på nästa års trupp.
Hans förmåga att ta båda guardpositionerna, att han är ung och formbar och att han är en jämte i blodet, talar dessutom till Widells fördel.

Gehrke lär dock vilja se Hannes Widell i träning först innan han tar ett beslut. Ska vi gissa på att 21-åringen finns ned när Jämtland påbörjar lagträningen i augusti?

Publicerat av

Hans Andersson