SM-guld till Moa och Olivia

Northland vann SM-guld igen. 87-84 mot Umeå i dag säkrade den andra raka titeln.
Jämtlandsduon Olivia Lindgren och Moa Lundqvist fick inte spela något, men vad gjorde väl det. Viktigast var att guldet bärgades.
Bloggen tycker dessutom att rätt lag vann. Jens Tillman (killen med guldbyxorna) har byggt sitt lag på rätt sätt. Han har satsat på en kärna med en hel del egna spelare, med anknytning till Luleå. Det har säkerligen skapat en speciell ”vi-känsla”, både på planen och på läktaren.

Umeå däremot är ett lag utan riktig själ och förankring i staden. Ett konstruerat, konstgjort lag, med inköpta spelare. En kortsiktig satsning, utan charm och genuin känsla. Sedan måste man förstås berömma klubben för det starka jobb man gjort med att på kort tid skapa sådan ekonomisk bärkraft och ett så pass bra lag. Det visar på klokt och modigt ledarskap.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *