Dragkamp om Jämtlandsspelare

Torbjörn Gehrke och Jämtland Basket jobbar hårt för att få kvar så många som möjligt av årets ligatrupp. Niklas Larsson blev klar i dag och nu hoppas Jämtland att hans klartecken ska följas av spelare som Andreas Karlsson, Johan Rönström, Gustav Hansson och Mattias Markusson.
Alla har fått kontraktsförslag av Jämtland och funderar för fullt.
Det finns dock andra klubbar som också jagar dem. Flera föreningar i ligan är intresserade av Karlsson och Rönström. Bloggen erfar att minst en Stockholmsklubb redan har kontaktat Karlsson medan Umeå är som blodiglar på Rönström.

Vad gäller Mattias Markusson är det självklart att det finns intresse från utländska klubbar. Om JB-centern gör bra insatser i Sveriges U20-landslag i sommar är det inget vågat tips att det kommer att finnas klubbar som gärna vill värva en 19-åring på 216 cm.

När det gäller Karlsson och Rönström hoppas vi att JB gör allt som står i klubbens makt för att få dem kvar. Utan att veta alla turer är det kanske precis detta som ”Pecka” Johansson med stab har gjort. Annars finns det en risk att man tar för givet att ”gamla trotjänare”, av lojalitetsskäl, ska stanna.

Eftersom Johan Rönström har släkt i Umeå kan det vara något som talar för en flytt. Såvida inte Jämtland på alla sätt prioriterar honom i sitt framtidsbygge och får honom att känna sig som en VIP-spelare.

Denna eller nästa vecka lär ett besked komma. Bloggen hoppas innerligt att både ”Rönna” och Andreas Karlsson stannar. De är mycket viktiga, inte bara på utan också utanför planen.

Publicerat av

Hans Andersson