Larsson kvar i Jämtland

En av hörnstenarna i Jämtland Baskets lagbygge inför säsongen 2015-2016, Niklas Larsson, är nu definitivt klar för en fortsättning.
Den 21-årige (i dag, stort grattis, Niklas!) skarpskytten avslutade fjolårssäsongen på ett övertygande sätt med ett snitt på över 18 poäng per match de sista tre matcherna och kommer att bli en viktig kugge för Östersundslaget.

Den unge guard-forwarden, med Solna Vikings som moderklubb, kom till Jämtland inför fjolåret efter en säsong i LF där han fick begränsat med speltid. Efter en trögare inledning blommade Larsson ut rejält i Jämtlandströjan under våren. Nu är det tänkt att det är dags för nästa steg.

– Jag ser fram emot att spela ytterligare en säsong med Jämtland. Även om förra säsongen inte gick som vi ville så både tror och hoppas jag på att nästa säsong kommer gå betydligt bättre. För min egen del hoppas jag kunna spela på den nivå som jag nådde upp till i de sista matcherna av förra säsongen, säger Larsson till JB/:s hemsida.

Larsson, som kombinerar universitetsstudier och elitbasket, är uttagen i den bruttotrupp som skall bantas ned till det landslag som skall representera Sverige i sommarens Universiaden i Sydkorea i juli.

– Jag tror definitivt Niklas tar ett kliv till nästa år. Han är förstås fortfarande under stark utveckling och har alla möjligheter att förbättra sitt spel under sommaren. Vi gillar hans självförtroende och vi tror att han trots sin ålder kan axla en större roll redan nästa år, säger head coach Torbjörn Gehrke.

Publicerat av

Hans Andersson