Jämtland och Widell

Hannes Widell är hemkommen till Häggenås och Jämtland efter en lyckad säsong med Eskilstuna i division 1. Frågan är var den 21-årige komboguarden ska spela nästa säsong. Bloggen tycker absolut att han är en man för en stor ligatrupp i Jämtland, men Torbjörn Gehrke kanske tycker annorlunda. Ingen kontakt är i alla fall tagen än. Vi hoppas och tror att det bara beror på att Jämtland och Gehrke är fullt upptagna med att försöka få kvar årets spelare. Det är förstås en självklar prioritering.

Så här funderar Widell själv.
– Det har ännu inte hänt så mycket. Trelleborg har hört av sig igen med jobberbjudande. Även Eskilstuna vill ha ett svar om vad jag ska göra.
• Jämtland Basket, då?
– Nej, de har inte hört av sig. Men jag har inte tagit något beslut om vad jag ska göra ännu.

Bloggen tycker faktiskt det är aningen svagt att Jämtland inte ens varit i kontakt med en spelare av Widells kaliber. Man kan ju åtminstone meddela sitt intresse. Är snacket om att man värnar om egna produkter bara snack?

Hannes Widell skulle kanske inte slå ned som en bomb i nästa års liga, men vi tycker definitivt att han skulle kunna ingå i en 14-mannatrupp. Han har utvecklats bra sedan i fjol sommar och han är en optimal värvning rent socialt eftersom han redan har familj, släkt och vänner i området.

Det är precis såna spelare som Hannes Widell som Jämtland borde hålla högt. Spelare som är fostrade i klubben, som verkligen har ambition och vill något med sin basket och som dessutom prövat vingarna i andra klubbar.

Samtidigt vet vi att Torbjörn Gehrke är en man som inte vill lova något som han inte kan hålla. Han vägrar att värva talanger om han inte kan erbjuda dem en vettig chans att få spela. Gehrke är en stor vän av att ge unga, svenska spelare tid i ligan, men han vill inte sätta dem på bänken. Det ska han ha heder för.

En idealisk situation vore nog ändå att se Hannes Widell som en stor resurs i detta exceptionella läge med både liga och division 1-spel. Han skulle dels kunna vara en stor profil i JBU, dels smidigt kunna hantera en uppflyttning till ligaspel.

Eller vad tycker ni, kära bloggläsare?

Publicerat av

Hans Andersson