ÖB jagar SM-guldmedaljör

Östersunds damlag är som vi tidigare berättat på jakt efter flera externa nyförvärv. Nu kan Bloggen presentera de hetaste spelarna i den jakten.
• Moa Lundqvist, 20-årig forward på 183 cm från Northland och SM-guldmedaljör i år. Moa var sjätte bästa poängplockare med Luleå BG i årets superetta (12,9 i snitt) och fick även spela cirka 10 minuter i genomsnitt i ligan. Moa är uppfostrad i Jämtland Basket, men har de senaste tre åren gått på BG i Luleå. ÖB:s ledning har just nu täta diskussioner med henne med utgångspunkt att hon ska återvända till Jämtland.

• Evelina Strömberg, 21 år och 168 cm. Landslagsmeriterad guard från Luleå Stars, men basketuppfostrad i Västerås. 6,5 poäng, 2,6 returer samt 4,4 assists är siffrorna från årets grundserie. 6,6 poäng blev det i superettan. Eftersom hon är flickvän med Jämtland Baskets Niklas Larsson känns en övergång till ÖB fullt tänkbar.

• Elin Setzman, 18 år och 183 cm lång forward. Lagkompis med Moa Lundqvist i Luleå BG. 6,6 poäng och 3,9 returer är snittet från årets grundserie. Ursprungligen från Täby.

Publicerat av

Hans Andersson