EXTRA: ”Årets bästa värvning”

Rolf Lohse gör comeback. Men inte inom fotbollen.
– Han är årets bästa värvning, utbrister Krister Blomgren i Östersund Basket.

Den store fotbollsprofilen – kanske den enskilt viktigaste personen bakom bildandet och framväxten av Östersunds FK – har legat lågt ett antal år.
Efter det att han klev av ordförandeposten i Östersunds FK, har Lohse i princip varit helt borta från jämtländsk fotboll och idrott. Han gjorde en kort insats hos Ope dam, men därefter har han lagt all ledig tid på att jobba för sin egen advokatfirma.
Nu är Rolf Lohse dock på hugget igen. Men det handlar alltså inte om fotboll. Basket är hans nya område.

Östersund Basket har lyckats engagera honom för ett uppdrg på marknadssidan. Efter ett antal förberedande kontakter fick ÖB i dagarna klartecken från Rolf Lohse.
– Han är en klockren person för det här uppdraget. Han kommer att tillföra erfarenhet och nya idéer hur man får in pengar, säger headcoach Krister Blomgren.

ÖB gör en seriös satsning mot Damligan och behöver öka sin ekonomiska bas. Ja, det har man redan lyckats med.
I fjol hade ÖB en omsättning på 400 000 kronor. I år har den siffran stigit till 700 000 kronor.
– I fjol var det nog vi och Luleålagen (Stars och BG) som omsatte mest pengar, eftersom vi reser mest. I år skulle jag tror att vi är den klubb som omsätter mest.

Målet med värvningen av Rolf Lohse är att skapa en bredare inkomstbas, men även hitta ett sätt att marknadsföra basket coh dambasket i Östersund med omnejd.
– Basketen i Jämtland behöver ett lyft. Herrarna har stått och stampat på samma ställe i 20 år. När jag kom hit (1985) var Östersund det häftigaste stället att spela på. Alla var intresserade, men vi har inte tagit oss längre.
– Både herrarna och damerna behöver få till något och här tror jag Rolf kan bidra. Han vet vad som är genomförbart, han vet vad som går att göra.

• Samtidigt är det väl två bra lag på golvet som måste till?
– Ja, såklart. Annars blir det bara luftslott. Men herrarna har en plan nu, att bygga med unga spelare och vi drar på mot Damligan, med amerikanska förvärv (och tidernas bästa ungdomsverksamhet i botten).
Rolf Lohse kommer att få fria händer för att lyfta basketen i Jämtland och speciellt ÖB.
– Han är en den sortens person att när han går in för något gör han det till 110 procent. Han kommer att vara en av de mest drivande personerna i klubben. Vi har haft ett antal möten och han har massor av idéer hur man ska öka intäkterna ch marknadsföra dambasket.

Krister Blomgren är säker på sin sak. Oavsett vilka spelare ÖB kommer att förstärka med, finns det bästa tillskottet på sidan om.
– Jag tror att Rolf är den bästa värvningen vi kommer att göra i år. Han blir otroligt viktig för att vi ska kunna nå ligan. Men vi behöver även fler drivande människor runt om kring.
• Vad kan ni göra på hemmamatcherna för att lyfta dambasket?
– Vi har redan tillsatt en grupp som ska jobba mer med arrangemang
Sportsligt sett jobbar ÖB med att förstärka med två spelare från USA.
– Vi har fått nej från många eftersom vi spelar i division 1, men vi jobbar på, avslutar Blomgren.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *